Stagiar

In het voorjaar van 2018 organiseren het Groeningemuseum en de Openbare Bibliotheek Brugge de tentoonstelling ‘Haute Lecture by Colard Mansion. Vernieuwing van tekst en beeld in middeleeuws Brugge’ (1 maart - 3 juni 2018). In deze tentoonstelling wordt ingegaan op de overgang van het geschreven naar het gedrukte boek aan de hand van het oeuvre van de Brugse librariër Colard Mansion (actief c. 1457-1484), die naast manuscripten ook gedrukte boeken produceerde. Omdat Mansion als één van de eersten experimenteerde met gegraveerde illustraties in een gedrukt boek, worden zijn manuscripten en incunabelen benaderd vanuit de context van de bredere artistieke productie in Brugge en de Bourgondische Nederlanden, met nadruk op de vroege prentkunst. De tentoonstelling bestaat uit ca. 160 stukken, voornamelijk incunabelen, manuscripten en prenten, maar ook schilderijen en andere objecten, afkomstig uit ca. 60 instellingen uit binnen-en buitenland.

  • Groeningemuseum/Openbare Bibliotheek Brugge, Brugge
  • Type: Stage
  • Deadline: 30/11/2017

Over deze job

Stageplaats 1: De stagiair ondersteunt de curatoren van de tentoonstelling in de bruikleenadministratie, de redactie van de catalogus en bloemlezing, en de samenwerking met de scenograaf.

Stageplaats 2: De stagiair ondersteunt de curatoren van de tentoonstelling in de bruikleenadministratie, de samenwerking met de scenograaf, en met allerhande praktische zaken (bv. ontvangst koeriers bruikleeninstellingen).