Vrijwilliger

Museomix is een open en diverse groep mensen met een passie voor cultuur, technologie en innovatie. Elk van ons verlangt naar een open museum waar verbondenheid met de maatschappij en participatie centraal staat. MuseomixBE werkt aan deze droom door mensen met allerlei verschillende profielen samen te brengen tijdens een driedaagse hackaton; van doe-het-zelvers, ontwerpers, schrijvers en grafici tot wetenschappers, codeurs en ontwikkelaars. Tijdens deze creatieve, intensieve en feestelijke marathon werkt iedereen samen aan het museum van de toekomst.

  • MuseomixBE, Brussel
  • Type: Vrijwilligerswerk

Over deze job

MuseomixBE is een jonge en dynamische organisatie die opgericht is in 2014. In februari 2017 zijn we lid geworden van de incubator ‘Creatis’, die zetelt in het ING Art Center in het centrum van Brussel. Tijdens onze editie in 2017 “remixen” we het Museum van de Stad Brussel op de Grote Markt!

Om onze ploeg te versterken, zijn we op zoek naar gemotiveerde mensen die interesse hebben in communicatie en eventplanning. Uiteraard is het belangrijk om achter de missie van Museomix te staan en deze op een enthousiaste en professionele manier mee te verspreiden. We zoeken voornamelijk hulp tijdens en in de aanloop van het evenement dat doorgaat op 10-11-12 november 2017. Maar uiteraard starten we nadien opnieuw enthousiast aan een volgende editie. Dus als je de smaak te pakken hebt, zal er altijd plaats zijn voor jou!

Voor onze derde editie van Museomix in België, willen we ons team “Mediatie” versterken met vrijwilligers die ons willen helpen op volgende punten:

  • Onthaal: we zoeken vrijwilligers die tijdens deze drie dagen verantwoordelijk willen zijn voor het onthaal van onze deelnemers, maar ook museumbezoekers met interesse in Museomix. Vooral op zondagmiddag (12/11) kunnen we extra handen gebruiken, het museum is dan gratis toegankelijk voor het grote publiek om alle ontwikkelde prototypes uit te testen.
  • Gids: Tijdens de drie dagen zullen gegidste rondleidingen gegeven worden langs de werkplaatsen van de hackaton, fablab, techshop enz. Maar ook over de geschiedenis en de missie van Museomix. Hiervoor zoeken we vlotte sprekers die zin hebben om onze bezoekers een fijne tijd te bezorgen.
  • Onderzoek: De derde en dus ook laatste dag, openen de deuren (gratis) voor het grote publiek. Zij kunnen dan alle prototypes testen, de innovatieve ideeën en technologieën ontdekken en uiteraard ook Museomix leren kennen. Op zondag hebben we dan ook hulp nodig bij het voeren van publieksonderzoek (digitaal en op papier): het doel is om zo feedback van bezoekers te verzamelen nadat ze de prototypes en Museomix hebben leren kennen.

Iedereen is welkom bij Museomix, het enige wat je nodig hebt is een grote portie enthousiasme en liefde voor cultuur. Door de drukte tijdens het evenement rekenen we op een dynamische en zelfstandige houding van iedereen.

Bij MuseomixBE werken enkel vrijwilligers, we hebben dus een horizontale structuur waarin iedereen even veel inspraak heeft. Nieuwkomers of oude rotten in onze organisatie, elke mening is even waardevol! Je zal werken in een mooie omgeving, tussen alleen maar enthousiaste mensen, de gedrevenheid van het team is aanstekelijk. Je komt met nog meer ideeën buiten dan binnen. Tijdens het weekend wordt er gewerkt met allerlei nieuwe technologieën waar je dus ook kennis mee kan maken tijdens het “werken”.

Bijkomende info

  • Contact: Fien Van Houtven info(a)museomix.be