Depotbeheerder stedelijke musea Gent

In het AGB Erfgoed en het AGB Kunsten en Design, bundelen de Gentse stedelijke musea (Design Museum Gent, MSK, S.M.A.K., STAM, MIAT, Huis van Alijn) de krachten om onze ruime en diverse kunstcollectie en erfgoed te koesteren door het opnieuw een toekomst te geven.

  • Design Museum Gent, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 13/8/2018

Over deze job

In de verzamelingen van de Gentse stedelijke musea bevinden zich tienduizenden kunstwerken en erfgoedobjecten. Objecten die niet tentoongesteld worden, krijgen een standplaats in één van de erfgoeddepots. Twee van deze erfgoeddepots zijn extern en worden gedeeld door de verschillende musea, Historische Huizen en de Wereld van Kina. Jij staat in voor het gezamenlijk facilitair beheer van de externe erfgoeddepots. Je volgt de activiteiten op die in de erfgoeddepots plaatsvinden en werkt hieraan mee. Dit gebeurt in de beste omstandigheden, rekening houdende met orde en structuur, veiligheid en beveiliging, klimaat en een goed behoud en beheer van de collectie.

De depotbeheerder maakt deel uit van het collectieteam van het Design Museum. Het Design Museum neemt hierin een dienstverlenende rol op naar alle betrokken musea. De depotbeheerder coördineert het gezamenlijk depotbeheer, hierin aangestuurd door de collectiemanager van het Design Museum. Vanuit het collectieteam werkt de depotbeheerder samen met alle collectie- en productieteams van de Gentse musea die objecten huisvesten in de gezamenlijke erfgoeddepots.

Bijkomende info

Gepost op 2018-07-10