Gids

Het Cauchiehuis, de eigen woning van Paul Cauchie, gebouwd in 1905, kan worden beschouwd als een van de mooiste realisaties van de art nouveau in Brussel.

  • Het Cauchiehuis, Etterbeek
  • Type: Bijzonder statuut

Over deze job

We wensen een dynamische ploeg gidsen samen te stellen om de geleide bezoeken van het Cauchiehuis tijdens de openingsuren te verzekeren. U ontvangt onze bezoekers tijdens de opening van het Huis. Na de vorming van een groep (min of meer 15 personen) leidt u een bezoek in de tentoonstellingsgalerij en op de eerste verdieping. Het zou ook kunnen dat u gevraagd wordt het onthaal te verzekeren tijdens de rondleiding van een andere gids (ticketsverkoop, algemene inleiding, boekenverkoop enz…). Over het algemeen zal u per ploeg van drie werken.

U werkt onder het artikel 17. Dat zijn contracten van bepaalde duur (één dag en maximum 25 dagen per jaar). Indien u werkloos bent en u een uitkering krijgt, moet u die werkdagen aan uw betalingsorganisme verklaren. Indien u al onder het arikel 17 werkt, wordt u verzocht het in uw candidatuur te vermelden. Het Cauchiehuis is tijdens het eerste week-end (zaterdag en zondag)van elke maand open. U wordt dus gevraagd één van die twee dagen beschikbaar te zijn. Als u bij voorbeeld op zondag werkt hebt u een loon van 65€ (10€ per uur en u moet geen RIZIVbijlage betalen). De mogelijkheid bestaat ook om tijdens andere dagen of week-ends te werken voor privé-bezoeken.

Uw profiel:

  • U bent drietalig: Engels, Nederlands, Frans ( dit is een verplichte voorwaarde!) en u spreekt vlot voor een publiek. Andere talen kennen is natuurlijk een troef.
  • Het bezitten van een diploma in kunstgeschiedenis is niet noodzakelijk maar u houdt van het Art Nouveau en en u wenst er meer over te weten.
  • Uw troeven: nieuwsgierigheid, warmte in de contacten en organisatie.
  • Een ervaring in het organiseren of het beleid van gebeurtenissen in het artistiek milieu is een troef.

U hebt het begrepen, het gaat om te werken onder tijdeleijke contracten. Ons voordeel ligt in het verwerven van een unieke ervaring in het rondleiden binnen een privé woning. Rondleiden in het Cauchiehuis is een heel goede toegang tot de kunstwereld en ook een manier om ons erfgoed beter te leren kennen.

Bijkomende info

  • Stuur uw motivatiebrief en uw CV uitsluitend naar dit adres: emploicauchie(a)gmail.com

Gepost op 2018-11-12