Behoudsmedewerker archieven

Het KMMA is een wereldcentrum voor onderzoek en de verspreiding van kennis inzake het verleden en heden van samenlevingen en natuurlijk milieus in Afrika met de nadruk op Midden-Afrika, om zo een beter begrip en meer interesse daaromtrent te creƫren bij het grote publiek en de wetenschappelijke wereld en om door middel van samenwerkingsverbanden wezenlijk bij te dragen tot de duurzame ontwikkeling ervan. De kernopdrachten van deze op Afrika gerichte instelling bestaan dus in het verwerven en het beheren van collecties, het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en de valorisatie van de resultaten hiervan, het verspreiden van kennis en het presenteren aan het grote publiek van een keuze uit haar collecties.

  • Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA), Tervuren
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 6/6/2019

Over deze job

Het KMMA herbergt een grote collectie archieven. De dienst collectiebeheer is verantwoordelijk voor de bewaring van de archieven. Een deel van de archieven wordt momenteel gereinigd, verpakt en verplaatst om de bewaaromstandigheden van deze archieven te optimaliseren.
Dit contract voor behoudsmedewerker ondersteunt de reorganisatie van het archiefdepot en het reinigen van de archieven. Waar nodig, verwijder je schimmel en stof van de archieven om ze vervolgens te verpakken en te transporteren. Je labelt alle dozen en bakken op een correcte manier volgens de opgelegde normen.

Bijkomende info

Gepost op 2019-05-30