Coördinator

De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken is een netwerk van erfgoedbibliotheken dat eind 2008 werd opgericht. De Vlaamse Erfgoedbibliotheken richt zich tot iedereen die een hart heeft voor de geschreven, gedrukte en digitale erfgoedcollecties van bibliotheken.

  • Vlaamse Erfgoedbibliotheken, Antwerpen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 27/9/2019 15:00

Over deze job

Als coördinator van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken geef je leiding aan een sterk en ambitieus team. Je vertrouwt op de aanwezige expertise en werkt samen met hen aan de realisatie van het beleidsplan 2019-2023. Je inspireert en stimuleert de medewerkers om dit op een kwaliteitsvolle manier te doen. Daarnaast weet je goed hoe de collega’s aan te sturen en de werking van de vzw wettelijk en financieel op peil te houden.

Je werkt aan de visie- en beleidsontwikkeling in nauw overleg met het bestuur en de vele erfgoedbibliotheken in Vlaanderen. Je denkt strategisch maar je bent evengoed voldoende pragmatisch en praktisch om zaken gerealiseerd te krijgen. Door jouw zakelijk inzicht weet je opportuniteiten te benutten om de organisatie verder te bevorderen.

Als spil van de netwerkorganisatie beweeg je je vlot en met de nodige diplomatie binnen een breder netwerk. Je bouwt duurzame contacten uit in de Vlaamse bibliotheek- en cultureel-erfgoedsector maar ook daarbuiten. Je luistert naar de noden in het veld en weet diverse partners warm te maken voor nieuwe initiatieven die hieraan tegemoet komen. Samenwerking en een goede dienstverlening zijn belangrijk voor jou.

Samen met het bestuur ben je het gezicht van de vzw en geeft de erfgoedbibliotheken in Vlaanderen een stem. Je waakt daarbij over de goede interne en externe communicatie.

Bijkomende info

Gepost op 2019-09-06