Medewerker collectiebeheer

Design Museum Gent maakt deel uit van de AGB Kunsten en Design in Gent en legt in haar collectie de klemtoon op design en toegepaste kunsten, vanaf 1890 tot heden. Design Museum Gent verzamelt Belgisch design in een internationale context. De sleutelstukken uit onze collectie tonen de relevantie van goed design door de eeuwen heen en de impact ervan op ons leven. Met onze collectie tonen we wat leeft in de Belgische en internationale designwereld en hoe designers tot hun resultaten komen. Design Museum Gent organiseert verder ook tentoonstellingen over hedendaags design in al haar vormen. Verder beheert het Design museum Gent ook een historische collectie.

  • Design Museum Gent, Gent
  • Type: Vrijwilligerswerk

Over deze job

Design Museum Gent zoekt momenteel gemotiveerde vrijwilligers om mee te werken bij de afdeling Behoud en Beheer. Onder leiding van de restauratoren draag je mee zorg voor de collectie: je reinigt en onderhoudt de objecten in de verschillende tijdelijke of permanente opstellingen in het museum. Je bent dan ook zorgzaam en behoedzaam in de omgang met de objecten, je bent op de hoogte van verschillende materialen, van hun eigenschappen en bewaarcondities. Je herkent schade en meldt die in een vroeg stadium. We willen graag een ploegje van ongeveer 3 mensen samenstellen dat ongeveer een halve dag per 2 weken de collectie reinigt en onderhoudt. Dat gebeurt op woensdagnamiddag, de sluitingsdag van het museum. Momenteel liggen deze data tot nieuwjaar al vast op 2/10 16/10 23/10 6/11 20/11 04/12 18/12 (niet tijdens herfstverlof) We voorzien een vrijwilligersvergoeding van 20 euro per keer (met maxima volgens de wettelijke richtlijnen over vrijwilligerswerk) We bieden je een opleiding olv onze restauratoren en de ervaring met een unieke collectie om te gaan in een erkend museum.

Bijkomende info

  • We lanceren deze call om dit najaar te beginnen; de deadline 31 december is voor de 2e serie na nieuwjaar. Stuur je reactie dus zo snel mogelijk naar Ria Verstappen, personeelsverantwoordelijke Design Museum Gent ria.verstappen(a)stad.gent
  • Design Museum Gent ligt in centrum Gent en is heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Gepost op 2019-09-11