Onthaalmedewerker

De Koninklijke Bibliotheek van België ligt op de Kunstberg in Brussel en is een van de tien federale wetenschappelijke instellingen. De Koninklijke Bibliotheek is de nationale wetenschappelijke bibliotheek. Ze verzamelt alle Belgische publicaties en speelt een essentiële rol in het vrijwaren van het historisch, wetenschappelijk en literair geheugen van het land. Voorzien in wetenschappelijke informatie evenals een belangrijk en omvangrijk hedendaags en historisch cultureel erfgoed verwerven, bewaren, beheren en valoriseren zijn de absolute basisopdrachten van deze instelling.

  • Koninklijke Bibliotheek van België, Brussel
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 25/8/2019

Over deze job

  • U verzekert een hartelijk en persoonlijk onthaal van de bezoekers van KBR om hun alle informatie te verstrekken die ze nodig hebben voor hun bezoek en aldus bij te dragen tot het goede imago van de instelling. U staat ook in voor de goede werking van de shop van de instelling, meer bepaald voor de verkoop van de producten.
  • Als eerste aanspreekpunt staat u de bezoekers te woord in de passende taal (Nederlands, Frans of Engels), u oriënteert hen en bezorgt hun de nuttige informatie in functie van de redenen van hun bezoek.
  • Als onthaalmedewerker van een bibliotheek helpt u de lezerskaarten klaarmaken en informeert u de lezers over de werking van de bibliotheek met als doel hen te begeleiden ter gelegenheid van hun eerste bezoek.
  • Als onthaalmedewerker van een museum verkoopt u toegangskaartjes met behulp van de software van de instelling, staat u in voor het onthaal en de oriëntering van de groepen voor de rondleidingen en informeert u de bezoekers over het aanbod dat tot hun beschikking staat in functie van hun profiel. U werkt mee aan de activiteiten die het museum organiseert.
  • Als medewerker van de shop staat u in voor de opening en de organisatie van de shop en voor het aanvullen van de rekken in de loop van de dag. U staat in voor de verkoop en het beheer van de kassa.

Bijkomende info

Gepost op 2019-08-12