Projectmedewerker cultureel erfgoed

De projectvereniging Viersprong is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. De projectvereniging richtte in 2011 de cultureel-erfgoedcel op die zich inzet voor het cultureel erfgoed van de regio. In 2017 kwam daar een erkenning bij als intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst (IOED) die werkt rond archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed. De erfgoedcel en de IOED vormen samen Erfgoed Viersprong.

  • Erfgoed Viersprong, Moortsele
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 15/12/2019

Over deze job

  • Je co├Ârdineert het inventarisatie- en begeleidingstraject rond culturele archieven in de regio. Je spoort de aanwezige culturele archieven van de regio op en brengt hun noden in kaart. Je ondersteunt culturele verenigingen om in te zetten op de registratie en het duurzaam behoud en beheer van hun archief. Hierbij wordt een beroep gedaan op de bestaande expertise op zowel lokaal als Vlaams niveau. De resultaten van het traject worden ingevoerd in de databank van Archiefbank Vlaanderen.
  • Je zet in op brede sensibilisering en bewustwording rond immaterieel cultureel erfgoed. Bezielers van immaterieel cultureel-erfgoedpraktijken worden ondersteund bij het opzetten van borgingsacties en bij de registratie op www.immaterieelerfgoed.be. Samen met de co├Ârdinator bouw je aan een gedragen visie over het immaterieel erfgoed in de regio.
  • Je biedt ondersteuning bij de algemene werking van de cultureel-erfgoedcel.

Bijkomende info

Gepost op 2019-10-31