Softwareontwikkelaar

VIAA is een jonge organisatie in het Vlaamse media-, cultuur- en erfgoedveld. VIAA digitaliseert audiovisueel materiaal, archiveert digitale media en stelt ze opnieuw ter beschikking van onder andere het onderwijs (voor meer dan 50.000 gebruikers), onze partners en het brede publiek. We adviseren ook andere organisaties rond digitale processen en praktijken. VIAA werkt ondertussen al voor meer dan 150 organisaties, zoals bijvoorbeeld VRT, Rosas, Toneelhuis en SMAK. Sinds onze fusie in januari 2019 doen we dat samen met PACKED en Lukas.

  • VIAA, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 20/10/2019

Over deze job

Ons sympathieke archiefteam zoekt een enthousiaste softwareontwikkelaar die de processen en services van onze archiefinfrastructuur snel in de vingers krijgt en er inzichtelijk mee aan de slag kan. Als developer werk je mee aan projecten rond import, beheer, hergebruik en online ontsluiting van miljoenen bestanden. Als er een probleem is, zie jij snel waar het zit en los je het op, liefst nog eens duurzaam (met code, niet met duct tape). Je programmeert met de beste mee en beantwoordt snel vragen uit de business door scripts te schrijven en een combinatie te gebruiken van verschillende microservices of API’s. Je code is duidelijk en schaalbaar: het leest en raast als een trein. Je bent er dan ook terecht fier op.

Concrete projecten waar jij binnenkort misschien aan meewerkt:

  • Een massa-update in het archief: meer dan 500.000 items hebben een metadata-update nodig. Je identificeert de records die een update moeten krijgen, gebruikt API’s om de updates naartoe te sturen en volgt de uitvoering op in onze ELK stack.
  • Onze leverancier voert een storagemigratie uit waarbij miljoenen bestanden in de cloud opgeslagen worden. Je schrijft een script dat controleert of de migratie daadwerkelijk uitgevoerd is en kan mogelijke probleemgevallen helpen duiden.
  • Je schrijft mee aan de integratietests en voegt ze toe aan Jenkins-pipelines. Zo garandeer je dat software snel naar productie kan zonder de stabiliteit van de hele omgeving in gevaar te brengen.

Bijkomende info

Gepost op 2019-09-24