Stagiair grafisch ontwerp

De missie van de Dienst Cultuur van de Gemeente Elsene is het bevorderen van de cultuurbeleving bij burgers en het richt zich daarbij op zowel een bestaand als een nieuw publiek. Deze missie wordt uitgevoerd via een eigen programmatie, maar eveneens via partnerschappen met andere (socio)culturele actoren door het stimuleren van uitwisselingen tussen culturele instellingen en gemeentelijke diensten. De dienst Cultuur beschikt over enkele locaties, waaronder theaters en tentoonstellingsruimtes, en gebruikt ook de openbare ruimte om ervoor te zorgen dat cultuur een zo breed mogelijk publiek bereikt.

  • Gemeente Elsene, Elsene
  • Type: Stage
  • Deadline: 29/9/2019

Over deze job

In het kader van architecturale projecten of toewijzingen van stedenbouwkundige opdrachten heeft de gemeente Elsene besloten om kunstenaarsateliers op te richten. In totaal zouden een twintigtal ateliers de komende jaren een heus netwerk van ruimtes moeten vormen die gewijd zijn aan artistieke creatie. De eerste ateliers zullen in de herfst van 2020 aan jonge beeldende kunstenaars worden toegekend. Deze werkplekken liggen verspreid over het hele grondgebied van de gemeente. Een reflectie over hun visuele identiteit is noodzakelijk om hun samenhang te verzekeren.

In samenwerking met de projectleider « kunstenaarsateliers » en de communicatieverantwoordelijke van de Dienst Cultuur zal je de volgende taken uitvoeren:

  • Je ontwerpt een grafische huisstijl voor de kunstenaarsateliers
  • Je ontwikkelt visuele dragers voor gedrukte en digitale communicatie
  • Je draagt inhoudelijk bij aan de communicatie (beelden, foto’s en tekst)
  • Je neemt deel aan de ontwikkeling van de communicatiestrategie

Bijkomende info

Gepost op 2019-09-04