Administratieve en bouwtechnische medewerker erfgoedsites

Herita is een vzw die in 2012 ontstond uit de fusie van Open Monumentendag, Erfgoed Vlaanderen en Forum voor Erfgoedverenigingen. Dankzij de enthousiaste inzet van een 20-tal medewerkers ontwikkelen en beheren wij een portefeuille aan erfgoedsites met o.a. het Paleis op de Meir in Antwerpen, het Fort Napoleon in Oostende, het Kasteel van Horst in Holsbeek en het Kasteel Beauvoorde in Veurne.

  • Herita, Antwerpen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 24/1/2021

Over deze job

Binnen het team siteontwikkeling ondersteun je de opmaak en de dagelijkse opvolging van onderhouds- en restauratieprojecten op de erfgoedsites die Herita beheert. Je werkt intensief samen met de projectontwikkelaar restauratie & consolidatie en de bouwkundig medewerker, en wordt aangestuurd door het afdelingshoofd siteontwikkeling. Verder bied je administratieve & bouwtechnische ondersteuning aan het volledige team en bij uitbreiding de organisatie. Onder meer volgende opdrachten behoren tot je takenpakket:

  • Ondersteunen op administratief en bouwtechnisch vlak bij de opmaak van restauratiebestekken voor externe architecten en van erfgoedpremiedossiers (verwerken en opslaan foto’s, klaarzetten bestaande plannen en documentatie, …).
  • Ondersteuning bij het aanvullen van diverse logboeken (verwerken en opslaan foto’s, facturen en andere documenten betreffende uitgevoerde werken en realisaties).
  • Opzoekwerk in het papieren en digitale archief, opmaken van werfmappen (zowel op papier als digitaal), praktische opvolging van afspraken met externen (plaatsbezoeken, werfvergaderingen, extra vergaderingen, …), verwerken en opslaan van werfcommunicatie, werfdocumenten, aanbestedingsdossiers, vorderingsstaten, eindafrekeningen, PV’s van (voorlopige) oplevering, opvolging van afspraken rond opleveringspunten, monitoren en inplannen van definitieve opleveringen, monitoren en vrijgeven van borgstellingen, opvolgen van  postinterventiedossiers en aanvullen van bestaande PID’s enz.
  • Ondersteuning bij de financiële verantwoording (bv. opvragen van facturen en betalingsbewijzen).
  • Intern opgedane ervaring in kennisdossiers verwerken om te delen met de sector.

Bijkomende info

Gepost op 2020-12-21