Directeur

Het Kasteel van Gaasbeek is gelegen in een domein van 49 hectare groot en heeft de voorbije eeuwen grote veranderingen ondergaan. Alhoewel het domein vlak bij Brussel is gelegen, is het een oase van rust. De eerste burcht werd rond 1240 gebouwd, maar door de woelige geschiedenis van de streek werd het gebouw zowel verwoest en geplunderd als heropgebouwd en gerestaureerd. Het huidige kasteel dankt zijn romantische, middeleeuwse uitzicht aan de restauratie van 1887- 1898, uitgevoerd in opdracht van de laatste bewoonster. Dat was Marie, markiezin Arconati Visconti (1840-1923), een intrigerende vrouw die het kasteeldomein op het einde van haar leven aan de Belgische staat schonk. Sinds 1980 is het kasteel eigendom van de Vlaamse Gemeenschap. In de museumvleugel prijken onder andere historische meubels, kostbare wandtapijten, schilderijen, keramiek, gebruiksvoorwerpen, … die samen met het interieur een echte tijdmachine vormen.

  • Kasteel van Gaasbeek, Lennik
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 29/5/2020

Over deze job

Als directeur werk je aan het profiel van het Kasteel van Gaasbeek als uniek historisch huis en museum van de Vlaamse overheid. Dit doe je binnen de krijtlijnen van de visie die uitgewerkt wordt met het Departement Cultuur, Jeugd en Media en in overleg met de collega’s in het kasteel. Je onderhoudt proactief contacten met mogelijke partners en klanten en voert prospectie in dat kader. De zorg voor een evenwichtige totaalprogrammatie in het kasteel is een van je prioriteiten.

Je staat daarnaast in voor de zakelijke en inhoudelijke aansturing van de werking, onder eindverantwoordelijkheid van de secretaris-generaal van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Je leidt een geheel van activiteiten en medewerkers en stuurt de operationele werking van de buitendienst aan met als doel een eigentijdse, kwalitatieve en artistiek hoogstaande invulling te geven aan de opdrachten van het Kasteel van Gaasbeek.

Bijkomende info

Gepost op 2020-05-14