Dirigent

BEvocaL is het ‘team Belgium’ voor koorzang. Momenteel bestaat het koor uit 30 amateurzangers van 18 tot 32 jaar. De zangers zijn uit heel het land afkomstig. Ze worden geselecteerd op basis van een auditie. BEvocal, het Belgisch nationaal jeugdkoor, werd in mei 2017 opgericht. Het is een creatieve samenwerking tussen de drie Belgische taalgemeenschappen: een project van Koor&Stem (Vlaamse amateurkunstenorganisatie voor vocale muziek), Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles À Cœur Joie (Franstalige organisatie voor koormuziek) en Musikverband Födekam Ostbelgien (organisatie voor koor- en instrumentale muziek van de Duitstalige gemeenschap). Sinds zijn oprichting heeft BEvocaL talrijke concerten gegeven in het hele land: Oostende, Brussel, Eupen, Namen, Lier, Turnhout, Marche-en-Famenne, La Roche-enArdenne,... Het koor trad op tijdens verschillende gerenommeerde festivals, zoals het ‘Singing Brussels Celebration Weekend’ in BOZAR, het ‘Festival International Namur en Chœurs’, ‘OdeGand’ van het Festival van Vlaanderen en het festival ‘La Nuit des Chœurs’ in Villers-la-Ville.

  • BEvocaL, Antwerpen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 29/6/2020

Over deze job

BEvocaL zoekt twee koordirigenten, die woonachtig zijn in België en afkomstig zijn uit twee verschillende taalgemeenschappen van ons land. De opdracht is voor de periode september 2020 t.e.m. december 2022. Na deze periode is er een mogelijkheid tot een verlenging met één extra seizoen.

De twee dirigenten werken nauw met elkaar samen, met als doel het volgende tot stand te brengen:

  • De uitwerking en uitvoering van het artistieke project voor de periode september 2020 t.e.m. december 2022, overeenkomstig de omschrijving van het project en de beschikbare financiële en personele middelen. Het programma wordt opgesteld in overleg met het projectteam, en houdt rekening met het aantal koorleden en het feit dat het koor a capella zingt (of met piano) en niet met externe solisten werkt.
  • De artistieke programmatie wordt, indien mogelijk, 1 jaar van tevoren ingevuld.
  • Het organiseren van de repetities en leiding van de jaarlijkse repetitieweek en -weekenden. Het dirigeren van concerten.
  • Ontwikkeling van de artistieke kwaliteit van het koor door middel van een aangepaste pedagogische aanpak, waarbij altijd met de dynamiek van de groep rekening gehouden moet worden.
  • Bijdragen aan de uitstraling van het koor via een beleid van verspreiding en samenwerking (in concerten, deelname aan vernieuwende projecten, enz.).
  • Het doel van de samenwerking tussen de twee dirigenten is dat ze elkaar over de taalgrenzen heen leren kennen en waarderen, waardoor ze zich open zullen stellen voor elkaars cultuur en achtergrond. De precieze taakverdeling zal bij de aanstelling worden overeengekomen.

Bijkomende info

Gepost op 2020-05-18