Montignard

Monty volgt de podiumkunsten op de voet sinds 1985. Scherp en eigenzinnig. Steeds bedacht en inspelend op een veranderende wereld. Steeds op zoek naar een soort kunst en kunstenaars die iets zeggen over de wereld en dit op een expliciete manier. Monty is een kunstencentrum op het kruispunt van presentatie, productie en ontwikkeling van podiumkunsten. Het is een platform voor kleinschalige tot middelgrote producties, nationaal en internationaal. Daarnaast treedt Monty op als producent en begeleider in de trajectontwikkeling van beginnende kunstenaars, zo heeft het al generaties gezelschappen en toneelspelers gelanceerd. In het najaar van 2016 startte het ambitieuze project van de Montignards. Officieel heet dat “de ontwikkelingsfunctie” waarmaken. Wij zien het als strijden voor tijd zodat kunst en kunstenaars kunnen groeien en rijpen in hun stiel.

  • Monty Kultuurfaktorij, Antwerpen
  • Type: Bijzonder statuut
  • Deadline: 4/10/2020

Over deze job

Als Montignard ben je een van de acht jonge makers die gedurende vijf maanden en twee weken een traject van duurzame en praktijkgerichte deskundigheidsbevordering aflegt onder de vleugels van Monty. Met een cao-conform contract op zak werk je in een veilige omgeving aan een intensief onderzoek in de theaterkunsten, met vragenstellers bij wie je te rade kan als trouble shooter.

Elke drie weken presenteer je samen met de andere Montignards een Hit The Stage: een werkstuk dat je confronteert met publiek, medespelers en jezelf. Je bekwaamt je in je vak, schrijft, regisseert, speelt, ademt, zweet, toont, valt en staat weer op, telkens beter.

Bijkomende info

Gepost op 2020-06-29