Projectmedewerker archief

Projectvereniging COMEET is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate. De projectvereniging richtte in 2005 de cultureel-erfgoedcel op die zich inzet voor het cultureel erfgoed van de regio. In 2018 ging COMEET de samenwerking aan met de intergemeentelijk archiefdienst van Welzijnsband Meetjesland. Samen gingen we op zoek naar een manier om de historische gemeente- en OCMW-archieven van het Meetjesland in het daglicht te stellen.

  • COMEET/Erfgoedcel Meetjesland, Eeklo
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 1/5/2020 (update)

Over deze job

Als projectmedewerker archief ben je verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van een tijdelijk archiefproject omtrent intergemeentelijk samenwerken binnen het Meetjesland. Dit doe je in samenwerking met het team van de Erfgoedcel, maar ook met de intergemeentelijke archivaris van Welzijnsband Meetjesland. De nadruk ligt hier voornamelijk op;

  • Ondersteunen intergemeentelijk archivaris bij het uitdiepen van mogelijkheden tot intergemeentelijke samenwerking omtrent historische archieven. Je bouwt hiervoor een netwerk van vrijwilligers uit en begeleidt hen bij het uitvoeren van archieftaken.
  • Verdere ondersteuning project omtrent kermisaffiches: Tijdens de eerste inventarisatieronde in 2018 werd duidelijk dat vele gemeentearchieven over waardevol archief beschikken. Om dit archief in de kijker te stellen werd beslist een publieksproject omtrent Meetjeslandse kermisaffiches op te starten. Jouw taak is het verder uitwerken en begeleiden van dit project.

Bijkomende info

Gepost op 2020-03-11