Publieks- en projectmedewerker

Het festival NEXT presenteert elk jaar in november 35 internationale theater- en dansproducties, goed voor zo’n 70 voorstellingen in 15 steden in de Vlaams-Waals-Franse Eurometropool Lille Kortrijk-Tournai en Valenciennes. Vijf co-organiserende kunstenhuizen bundelen middelen en krachten in een scherpe selectie van topartiesten en vernieuwende kunstenaars uit het internationale landschap. 35 festivalbussen nemen de publieken op sleeptouw door de grensoverschrijdende regio. Workshops, participatieve projecten, uitwisselingsprogramma's en burgerprojecten zorgen elk jaar voor een versterkte betrokkenheid en inbreng van de lokale publieksgroepen en gemeenschappen in de Eurometropool.

  • festival NEXT, Kortrijk
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 17/8/2020

Over deze job

  • Als publiekswerk.st.er maak je heel uiteenlopende en nieuwe doelgroepen warm voor deelname aan de theater- en dansvoorstellingen en workshops in het festival NEXT. Je staat in voor de planning, invulling, omkadering en realisatie van de publieksacties. Je focust op het programma aan Vlaamse zijde van het festival en de festivalbussen naar de partnerhuizen in Vlaanderen, Wallonie en Frankrijk. Je ontwikkelt en verfijnt bestaande formats zoals next@home, next@work, next speeddates, next@students, enz… Je zoekt mee naar deelnemers voor en ondersteunt de voorbereiding van participatieve projecten en het jongerentraject teeNEXTers.
  • Je staat in voor de opmaak, coördinatie en opvolging van het draaiboek van NEXT in Kortrijk. Het draaiboek bevat de details rond (grensoverschrijdend) publieksonthaal voor de voorstellingen en voor de bussen naar de partnersteden in Wallonië en Frankrijk.

Bijkomende info

Gepost op 2020-07-02