Stafmedewerker participatief werken

Cultuur, jeugdwerk en sport hebben een positieve impact op mensen. Het zet mensen in hun kracht en vergemakkelijkt het samenleven. Demos vzw zet in op maximale participatiekansen en een breed inclusief vrijetijdsveld. Om zo, vanuit cultuur-, jeugdwerk- en sportorganisaties, te bouwen aan een meer open en democratische samenleving.

  • Demos vzw, Brussel
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 3/6/2020

Over deze job

We zoeken een stafmedewerker die samen met onze partners meer en meer gelijke participatiekansen voor kinderen en jongeren kan realiseren in cultuur, jeugdwerk en sport.

  • Samen met je collega’s ben je het aanspreekpunt rond participatie voor cultuur-, jeugdwerk- en sportorganisaties. Je geeft hen advies op concrete plannen en ambities. Andere organisaties inspireer en coach je om vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid en sociaal engagement nieuwe paden te verkennen.
  • Je werkt sterk verbindend, over sectoren en beleidsdomeinen heen. Je startpunt is de lokale en Vlaamse jeugdwerkpraktijk. Van daaruit bouw je een breed netwerk uit naar welzijn, zorg, onderwijs, integratie … Je zoekt naar wat nodig is en werkt, en brengt dat over naar organisaties en overheden.
  • Samen met partners breng je professionals met uiteenlopende achtergronden samen in lerende netwerken, veldverkenning en intervisie. Je zet projecten op, faciliteert kennisuitwisseling, organiseert studiedagen en ontwikkelt vorming.

Bijkomende info

Gepost op 2020-05-15