Stagiair kunstuitleen

Bernice is een Belgisch platform voor het huren, kopen of leasen van hedendaagse kunst opgericht in 2012. Bedrijven, organisaties en particulieren die op zoek zijn naar kunstwerken kunnen er terecht voor professioneel advies, een ruime collectie hedendaagse kunst en een persoonlijke aanpak op maat. De collectie is zorgvuldig samengesteld en bevat kunstwerken van opkomend talent én gevestigde kunstenaars. Bernice levert, installeert en verzekert de collectie. Ook de kunstenaars worden vergoed wanneer hun werken worden verhuurd. Het team van art professionals helpt bedrijven bovendien met de ontwikkeling van een strategie en het aankopen van kunst, opzetten van een eigen kunstcollectie, collectie management en biedt logistieke diensten voor bedrijfscollecties. Bernice biedt ook hulp en ideeën bij integratie van kunst voor openbare ruimtes.

  • Bernice, Sint-Niklaas
  • Type: Stage

Over deze job

Je bent idealiter een student Marketing, Grafische Vormgeving of Communicatie, je hebt een hart voor kunst en je hebt affiniteit met de sector van de beeldende kunsten. We hebben graag een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel, gemotiveerd en enthousiast. Je kan je goed uitdrukken in nl/eng/fr en hebt een hands-on mentaliteit.

We zijn een jonge en bloeiende onderneming in het grote kunstlandschap. We vertrouwen je verschillende taken toe. Je doet ervaring op en we nemen je mee op pad. De duur van de stage is in overleg te bepalen. Onze kantoren bevinden zich in het centrum van Sint-Niklaas op zo’n 15 min. wandelen van het station.

Bijkomende info

  • De stagiair zal hoofdzakelijk assisteren bij de dagdagelijkse taken van de kunstuitleen/exporuimte. Dit omvat de communicatie, collectiebeheer (opzoekwerk naar nieuwe kunstenaars), hulp bij organisatie van bedrijfsinstallaties, kunstbeurzen en tentoonstellingen. Indien mogelijk ben je ook aanwezig bij de opbouw van de expo’s en beurzen.
  • Graag cv + korte motivatie sturen naar anik(a)bernice.be en jamie(a)bernice.be

Gepost op 2020-02-10