Vrijwilliger conservatie - inpakken speelgoedcollectie

Het Speelgoedmuseum wil ook meer doen dan het tentoonstellen van speelgoed. Als knooppunt tussen de speelgoedindustrie en de culturele sector beschikt het museum immers over enorm veel informatie met betrekking tot spel en speelgoed.

  • Speelgoedmuseum, Mechelen
  • Type: Vrijwilligerswerk

Over deze job

Tijdens de zomer van 2022 opent een gloednieuw Speelgoedmuseum de deuren in het nieuwe stationsgebouw van Mechelen. Om deze verhuisoperatie te doen slagen, hebben we heel wat helpende handen nodig tijdens de voorbereidende fase.

  • Reorganisatie: In het depot sorteer je binnen een bepaalde deelcollectie (vb. poppen en toebehoren, speelgoedfiguren …) collectiestukken volgens soort, materiaal en formaat. Dit om de verpakking van de collectiestukken zo optimaal mogelijk te laten verlopen en eventuele dubbele exemplaren in de collectie op te sporen.
  • Verpakking: Je verpakt collectiestukken met de nodige zorg en praktisch inzicht volgens een stappenplan.
  • Collectieregistratie: Je controleert gegevens, die tijdens de reorganisatie genoteerd werden, in het collectieregistratiesysteem (Adlib). Je registreert object- en verpakkingscodes via de verhuismodule (Axiell Move app).

Bijkomende info

Gepost op 2020-12-18