Data integratie specialist

Kazerne Dossin is een Memoriaal, Museum en Onderzoekscentrum over Holocaust en Mensenrechten. Na de opening in 2012 is de site uitgegroeid tot een toonaangevend Europees museum dat bakens verzet.

  • Kazerne Dossin, Mechelen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 30/4/2021

Over deze job

Binnen de European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) werken we hard aan het bevorderen van nieuw onderzoek naar de Holocaust door het creƫren van een speciale online catalogus van relevante archiefbronnen. Het integreren van beschrijvingen van archiefmateriaal dat in duizenden verschillende instellingen over de hele wereld wordt bewaard, vereist samenwerking met veel verschillende belanghebbenden en het combineren van technische kennis met interculturele communicatievaardigheden. Om dit te bereiken werken zesentwintig organisaties, waaronder onderzoeksinstellingen, bibliotheken, archieven, musea en memorialen uit 17 landen samen in een consortium. Kazerne Dossin maakt deel uit van het EHRI-consortium en speelt een sleutelrol bij de data-integratie en de samenwerking met archiefgemeenschappen.

  • Je zet het EHRI Mobile Data Integration Lab op. In samenwerking met lokale experts en de regionale EHRI-hubs voor data-integratie, zal het EHRI Mobile Data Integration Lab samenwerken met collectiebeherende instellingen (in situ en via digitale communicatie) om ervoor te zorgen dat zij de nodige ondersteuning krijgen om metadata over hun collecties te publiceren op een manier die compatibel is met het EHRI Portal. Dit is een gevarieerde rol met contacten met partnerinstellingen over technische zaken, dataverwerking, semantische afstemming, en de creatie en het onderhoud van open-source tools om robuuste overdracht van archiefmetadata te vergemakkelijken.
  • In samenwerking met je collega’s bij Kazerne Dossin en bij EHRI partnerinstellingen internationaal, definieer en documenteer je de doelen, scope, werkprocedure en het werkplan van het EHRI Mobile Data Integration Lab. Dit omvat het opzetten van de workflow en interne procedures voor het Lab en de succesvolle implementatie van duurzame metadata publishing. 
  • Je bent bereid om naar instellingen in heel Europa (en mogelijk daarbuiten) te reizen die hun data willen integreren in het EHRI Portal en daarbij hulp nodig hebben.
  • Je bent een volwaardig lid van het EHRI team en neemt deel aan General Partner Meetings en andere relevante bijeenkomsten of workshops.

Bijkomende info

Gepost op 2021-03-16