Doctoraatsbursaal in erfgoed, geschiedenis en archeologie

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst.

  • Universiteit Antwerpen, Antwerpen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 7/6/2021

Over deze job

  • Je werkt actief aan de voorbereiding van een FWO aanvraag voor een doctoraal proefschrift in het kader van het STIMPRO project: ‘L’Ancienne Belgique. Museums, archaeology, and national heritage in Belgium (1870-1940)” Op basis van briefwisseling, opgravingsverslagen, schetsen en andere documenten in de archieven van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en daarbuiten verricht je onderzoek naar de ontwikkeling van nationale archeologie binnen de grenzen van België in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Daarbij focus je op de pioniers van die ‘achtertuinarcheologie’, hun werkwijze en methoden, en de manier waarop de vondsten in een museale context verzameld, geïnterpreteerd en gepresenteerd werden.
  • Je publiceert wetenschappelijke artikelen/hoofdstukken die verband houden met het onderzoeksproject in samenspraak met de begeleiders van het project.
  • Je participeert in de activiteiten van de verschillende onderzoekscentra zoals de Antwerp Cultural Heritage Sciences research group (ARCHES) en het Centrum voor Stadsgeschiedenis (CSG)
  • Je neemt een beperkt pakket van onderwijsondersteunende taken op voor de opleidingen erfgoedstudies en conservatie/restauratie

Bijkomende info

Gepost op 2021-04-07