Marketing specialist

Lumière Groep is een vaste waarde in de audiovisuele sector, en staat internationaal gekend als kwalitatief film- en serielabel. Een gemotiveerd team van medewerkers zet zich elke dag opnieuw in om de mooiste verhalen te creëren en naar het brede publiek te brengen. Lumière heeft momenteel drie bruisende stadsbioscopen (en een vierde in opbouw), een groeiend productiehuis, een in-house animatiestudio en een distributietak met eigen streamingplatform. Het hoofdkantoor bevindt zich in Gent. Dat Lumière niet stil staat, bewijzen de verschillende fantastische projecten die de komende maanden op stapel staan óf de voorbije weken in gang zijn gezet. Zo is er de opening van de nieuwe stadsbioscoop in Mechelen dit najaar, de release van een topreeks uit eigen huis, de verdere ontwikkeling van ‘myLum’ - ons on-demand platform met unieke fan-formule - en van onze digitale bioscoopzaal ‘Cinema Bij Je Thuis’, enz. ... Als klap op de vuurpijl viert Lumière dit jaar bovendien zijn 25-jarig bestaan.

  • Lumière, Gent
  • Type: Freelance
  • Deadline: 25/4/2021

Over deze job

Voor de duur van 6 maanden kom jij ons marketingteam versterken. Samen tillen jullie de (digital) marketing voor alle entiteiten binnen de Lumière Groep naar een hoger niveau, en zetten zo alle lopende en toekomstige projecten duidelijk op de kaart. Jullie focus ligt daarbij op digital; een marketing domein dat voor jou nog weinig geheimen heeft. Je doet dit onder meer op volgende manier:

  • Je helpt het huidige team om de marketingplannen en -budgetten voor 2021 bij te stellen waar nodig. Bovendien werk je actief mee aan het opstellen van de plannen en budgetten voor de nabije toekomst, en zorgen jullie er als team voor dat deze helemaal afgestemd zijn op de business én op de uitdagingen waar we de komende maanden voor staan.
  • Je weet hoe je dit marketingplan kan omzetten in de praktijk, en initieert deze implementatie.
  • Je ontwikkelt en lanceert wervelende marketingcampagnes, zowel analoog als digitaal.
  • Je geeft advies inzake structuur van, en rapportages uit, data analyses. Samen met het team werk je acties uit op basis van gemaakte data analyses, o.a. om de conversie op onze diverse platforms te verhogen.
  • Je helpt de diverse verantwoordelijken bij het verbeteren, uitwerken, uitvoeren en evalueren van de SEO, SEA, SEM, emailmarketing- en social media marketingstrategieën.
  • Samen met het team brainstorm je over nieuwe en creatieve groeistrategieën

Bijkomende info

Gepost op 2021-03-25