Medewerker begeleiding collectieregistratie

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 40 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 26/6/2021

Over deze job

Heel wat Vlaamse cultureelerfgoedorganisaties hebben te maken met een achterstand op het vlak van digitale collectieregistratie. Er is geen digitaal spoor van hun waardevolle collecties en onbekend, dat is onbemind. Daarom is hier een subsidielijn voor opgezet vanuit het Departement voor Cultuur, Jeugd en Media, én voorziet meemoo intensieve begeleiding voor deelnemende organisaties. Omdat er in het kader van het Relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ extra middelen vrijgemaakt worden voor deze inhaalbeweging, zoeken wij nu een medewerker om dit traject te ondersteunen.

De huidige projecten in deze subsidielijn worden begeleid door onze collega Astrid Vergauwe. Je zal dus nauw met haar samenwerken bij de begeleiding van gesubsidieerde digitale collectieregistratieprojecten. Dit houdt in dat je communiceert naar verschillende cultureelerfgoedorganisaties en hen begeleidt bij de opmaak van hun projectplanning. Je zet een interne projectplanning op en volgt deze op. Denk aan tijdsplanning, budgetten, briefings, presentaties en al eens een mailtje versturen.

Daarnaast doe je onderzoek in functie van de projecten en stem je projecten af met je meemoo-collega’s. We verwachten niet dat jij alle antwoorden hebt: je zal ook vragen kunnen doorverwijzen in functie van ondersteuning naar experts binnen en buiten meemoo. Kennis van het cultureelerfgoedveld is dus essentieel. Om jouw kennis, je opzoekwerk en de bijdragen van experten ook beschikbaar te maken voor anderen, help je bij het documenteren van de projecten en hun resultaten op onze online kennisplatformen.

Bijkomende info

Gepost op 2021-05-25