Projectleider digitale erfgoedplatformen

hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten we het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit ruim 50 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 17/10/2021

Over deze job

Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van SaaS-oplossing(en) voor een brede en diverse groep aan gebruikers (zoals musea, archieven, bewaarbibliotheken, … ). Je werkt hiervoor samen met het meemoo-team, maar je vormt ook de brug naar de gebruikers en stakeholders. Op langere termijn bouw je een roadmap uit voor de verschillende diensten en voorzie je samen met je team de nodige ondersteuning voor de gebruikers.

  • Als projectverantwoordelijke leid je de ontwikkeling van de twee nieuwe systemen, een registratieplatform en een collectiebeheersysteem, die Erfgoedplus en Erfgoedinzicht zullen vervangen in goede banen: je co├Ârdineert de analyse en aanbestedingsprocedures, je communiceert met de stuurgroep en de stakeholders, je bewaakt planning en budget.
  • Samenwerking en communicatie met externe stakeholders zijn essentieel in dit project: door je sterke communicatie weet je te enthousiasmeren maar schep je tegelijkertijd ook realistische verwachtingen.
  • Je plant de transitie van de oude naar de nieuwe platformen zodat gebruikers zich zo snel mogelijk thuis voelen en zodat alle data correct gemigreerd zijn.
  • Je werkt samen met externe leveranciers en je controleert de kwaliteit van wat opgeleverd wordt.

Bijkomende info

Gepost op 2021-09-02