Stagiair redactiemedewerker Het Archief voor Onderwijs

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. We brengen het verleden tot leven en maken het klaar voor morgen. We stellen het digitaal veilig en maken het toegankelijk en bruikbaar. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit een veertigtal medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Beroepsinlevingsstage (BIS)
  • Deadline: 27/6/2021

Over deze job

Sinds 2016 vult Het Archief voor Onderwijs een belangrijke nood in het onderwijs: die naar beeld en geluid dat vindbaar en bruikbaar is in de klas. Leerkrachten en leerkrachten-in-opleiding kunnen er zoeken in audiovisueel materiaal dat speciaal voor hen geselecteerd is. Zo kunnen ze elke dag beeld en geluid in de klas gebruiken. Lees hier meer over ons onderwijsplatform.

  • Je bouwt mee aan het platform Het Archief voor Onderwijs, en dit in nauwe samenwerking met de medewerkers onderwijs en gedetacheerde leerkrachten.
  • Je bent verantwoordelijk voor de metadata en contextualisering van het audiovisueel materiaal voor Het Archief voor Onderwijs. Metadata geven ons informatie over data. Dit is bijvoorbeeld een beschrijving bij een filmpje. Zo kunnen we al onze data vlot en op verschillende manieren terugvinden.
  • Je corrigeert en redigeert de beschrijvende teksten die bij dit materiaal horen.
  • Je volgt het nieuws op de voet en helpt ons om ons aanbod actueel te houden.
  • Voor het programma ‘KLAAR’ maak je wekelijks ‘Uitgeklaard’, een bijhorende collectie met audiovisueel materiaal op maat van de klas die dieper ingaat op het onderwerp van KLAAR.

Bijkomende info

Gepost op 2021-05-25