Verantwoordelijke bewaking

Mu.ZEE is hét toonaangevend museum voor moderne en hedendaagse kunst uit België van 1880 tot vandaag. De collectie is samengesteld uit de voormalige collecties van de stad Oostende en van de provincie West-Vlaanderen (in 2018 overgedragen aan de Vlaamse Gemeenschap) en uit een eigen collectie die werd verworven sinds 2010. Mu.ZEE toont, verzamelt, beheert, digitaliseert en bestudeert deze unieke collectie Belgische kunst, en focust hierbij op het werk van onder meer James Ensor en zijn tijdgenoten, Léon Spilliaert, Constant Permeke en bij uitbreiding de Belgische avant-garde. Mu.ZEE volgt de meest recente maatschappelijke ontwikkelingen en de daar mee gepaard gaande artistieke reflecties. Mu.ZEE is dan ook sterk genetwerkt. Naast het kunstmuseum in Oostende maakt het Permekemuseum in Jabbeke eveneens deel uit van Mu.ZEE vzw. Een speciale aandacht gaat dan ook uit naar de betekenis en de functie van het monografisch museum.

  • Mu.ZEE, Oostende
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 30/1/2022

Over deze job

  • Je bent verantwoordelijk voor de interne bewakingsdienst en geeft leiding aan een team van een 15- tal bewakingsagenten en onthaalmedewerkers (museumshop, kassa), je coacht en motiveert hen. Je zorgt voor een evenwichtige inzet van het personeel rekening houdend met de activiteiten en de bezoekers in het museum en je maakt hiervoor de planning op.
  • Samen met de bewakingsagenten sta je in voor het toezicht op de veiligheid van de museumobjecten, het gebouw en de bezoekers. Je organiseert jaarlijkse evacuatie- en brandoefeningen en werkt mee aan calamiteitenplannen. Samen met de onthaalmedewerkers sta je in voor een publieksvriendelijk onthaal en een aangenaam bezoek aan het museum en de museumshop.
  • Als teamleider ben je de drijvende kracht van een team dat dag in, dag uit kwaliteitsvolle service verleent aan de museumbezoekers en graag zorg draagt voor de museumcollectie en tijdelijke tentoonstellingen.

Bijkomende info

Gepost op 2021-12-21