Zakelijke leiding

Demos is een team van nomadische kenniswerkers. We zetten in op maximale participatiekansen en een inclusieve cultuur-, jeugd- en sportsector. We coachen organisaties en lokale besturen op die doelstelling. We ontwikkelen training en tools, zetten onderzoek en netwerken op waardoor we samen delen, leren en innoveren.

 • Demos vzw, Brussel
 • Type: Voltijds
 • Deadline: 27/4/2021

Over deze job

Demos vzw versterkt haar team met een zakelijk leider: een cijferende, organiserende en coachende krak die de organisatie, de directeur en het team ondersteunt op vlak van zakelijk beleid, financieel beheer en personeelsbeleid.

In deze functie ondersteun je enerzijds de directeur, anderzijds het team. Het takenpakket omvat 3 clusters. Het financieel beheer maakt momenteel het grootste aandeel van het takenpak uit.

 • Zakelijke leiding (+/- 30%)
  Als adjunct van de directeur stippel je een zakelijk beleid uit dat de inhoudelijke strategische keuzes ondersteunt en versterkt (opmaak begroting, budgetbeheer, kwartaalrapportage, jaarrekening, …) Je neemt het zakelijke dagelijks beheer van de organisatie op en rapporteert daarover naar de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering.
 • Financieel beheer (+/- 50%)
  Je bent verantwoordelijk voor een gezond beheer van de financiƫn, de infrastructuur en de ICT van de organisatie. Naast facturatie, offertes en betalingen neem je de boekhouding en administratieve opvolging van de vzw op. Je gaat door contracten en verzekeringen. Je ondersteunt stafmedewerkers en teams op zakelijke, financiƫle en organisatorische aspecten.
 • Personeelsbeleid (+/- 20%)
  Je ben verantwoordelijk voor alle personeelszaken (loonverwerking, opvolging sociaal secretariaat, contracten, onthaalbeleid…) en werkt het personeelsbeleid van de organisatie verder uit, met een visie op lange termijn. Samen met de directeur bouw je aan een optimale interne communicatie, sterke teamcohesie en procesvoering binnen de organisatie.

Bijkomende info

Gepost op 2021-04-06