Academisch medewerker

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan.

  • Universiteit Antwerpen, Antwerpen
  • Type:
  • Deadline: 12/12/2022

Over deze job

Het Onderzoeksinstituut Ruusbroecgenootschap van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte zoekt een voltijdse (100%) academisch medewerker, barema doctorassistent in het domein van de ‘geschiedenis van de spiritualiteit en mystiek in de Nederlanden in de vroegmoderne periode (16de-18de eeuw)’.

  • Je bouwt onderzoek uit in het domein van de geschiedenis van de spiritualiteit en mystiek in de Nederlanden in de vroegmoderne periode. Via dit onderzoek valoriseer je de erfgoedcollectie van de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap, en met name de vroegmoderne collectie die het zwaartepunt van de erfgoedcollectie vormt en die een belangrijke focus op de Jezuïeten heeft.
  • Je werkt onderzoeksaanvragen uit voor verschillende financieringskanalen (bv. postdoctoraal mandaat FWO van het type junior of senior, ERC aanvraag, enz.)
  • Je levert een bijdrage tot het onderwijsaanbod van het Ruusbroecgenootschap binnen de opleidingen Geschiedenis en Taal- en Letterkunde, onder andere door betrokkenheid bij de organisatie van de jaarlijkse Jesuit Heritage Summer School.
  • Wat dienstverlening betreft, neem je onder meer deel aan de werking van de redactie van het tijdschrift Ons Geestelijk Erf. Journal for the History of Spirituality in the Low Countries en je neemt administratieve taken op.
  • Je behartigt de valorisatie van de erfgoedbibliotheek van het Ruusbroecgenootschap zowel via onderzoek als via wetenschapscommunicatie.
  • Je draagt bij tot de lokale, nationale en internationale uitstraling van het Ruusbroecgenootschap.

Bijkomende info

Gepost op 2022-10-27