Communicatie & digital media coördinator

Het Orpheus Instituut (Gent) is een internationaal opererend onderzoeksinstituut dat focust op artistiek onderzoek in muziek. Daarbij staat de musicus-onderzoeker (componisten en uitvoerders) centraal. In deze context organiseert het instituut een waaier aan onderwijs- (o.a. doctoraatsopleiding) en onderzoeksactiviteiten (workshops, studiedagen, conferenties, etc.). Het vormt tevens een ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers, experten en geïnteresseerden in artistiek onderzoek. Aan het Orpheus Instituut zijn een 30-tal onderzoekers van verschillende nationaliteiten verbonden. Met hun internationaal georiënteerde onderzoeksprojecten en -output zijn zij de motor van het instituut. Het Orpheus Instituut is een wereldspeler in zijn discipline, en bouwt deze positie door een flexibele en creatieve ingesteldheid verder uit.

  • Orpheus Instituut, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 24/2/2022

Over deze job

Je werkt binnen het office team van het Orpheus Instituut. Als Communicatie & Digital Media Coördinator zet je het Orpheus Instituut via verschillende communicatiekanalen op de kaart. Je gaat daarbij in interactie met onze studenten, onderzoekers, volgers, bezoekers en andere stakeholders. Je jongleert met onze digitale ‘touch points’ zoals website, e-mail, social media, video/audio, etc. Hiermee vertel je ons verhaal, geef je het Orpheus Instituut een gezicht en informeer je gerichte doelgroepen over het onderzoek en de onderzoekers aan het Orpheus Instituut. Je weet wat leeft in de digitale wereld en je helpt ons te groeien in dit veld.

Je staat het office team bij in de organisatie van onze events (praktische uitwerking van de maandelijkse opleidingssessies, onderzoeksactiviteiten, etc.). Je communiceert met de betrokkenen (gastdocenten, studenten, (in-house) onderzoekers, etc.), je promoot de activiteiten en je maakt technische afspraken.

Bijkomende info

Gepost op 2022-01-07