Content writer

De Munt is het federale operahuis in de hoofdstad van Europa dat internationaal gerenommeerde operaproducties, dansvoorstellingen, concerten en recitals produceert en presenteert. De Munt beschikt over een eigen symfonieorkest, een koor, eigen ateliers en een gepassioneerde artistieke ploeg, waarmee het operahuis ijvert om elk seizoen weer een gevarieerd en vooruitstrevend programma te kunnen realiseren dat over de grenzen van genres, periodes en culturele verschillen heen durft te kijken. Bovendien organiseert de Munt ontmoetingen met kunstenaars, schrijvers en intellectuelen, die u uitnodigen om nieuwe paden te verkennen en uw horizon te verbreden.

  • De Munt, Brussel
  • Type: Voltijds

Over deze job

Als content writer schrijf, vertaal en verbeter je teksten voor de diverse publicaties en commerciƫle teksten van de organisatie. Je stuurt daarnaast de ontwikkeling van bepaalde publicaties en uitgaven aan.

  • Je bedenkt en schrijft teksten voor verschillende publicaties van de organisatie en voor diverse interne klanten;
  • Je levert kwalitatieve en correcte teksten conform de eisen van de aanvrager, de redactionele lijn en de behoeften en verwachtingen van de doelgroepen. Daarbij hou je ook rekening met stilistische en inhoudelijke eisen van verschillende media (folder, newsletter, website, persbericht enz.);
  • Bij het reviseren van de teksten let je even goed op het taalgebruik als op de stijl en verbeter je dit waar nodig. Je herschrijft de teksten voor de verschillende publicaties en externe communicatie van de organisatie;
  • Je vertaalt de teksten voor verschillende publicaties en externe communicatietools naar het Nederlands;
  • Je coƶrdineert het opstellen van de teksten en de vertaling van bepaalde publicaties van de organisatie. Zo zorg je er mee voor dat de gepubliceerde teksten coherent en kwaliteitsvol zijn.

Bijkomende info

Gepost op 2022-10-24