Coördinator/eindredacteur van Jazz&mo’ magazine

Muziekmozaïek is één van de negen door de Vlaamse Gemeenschap erkende landelijke amateurkunstenorganisaties. Muziekmozaïek laat muzikanten, organisatoren én liefhebbers alle hoeken van jazz & folk ontdekken, spelen, leren over heel Vlaanderen en Brussel. We doen dit door middel van twee gedrukte tijdschriften (Jazz&mo’ en Folk), speelkansen voor jong en minder jong talent (B-Jazz International Contest, Luisterplein (h)erkent Talent, Gooikoorts), artistieke ontplooiing (Ghent Youth Jazz Orchestra, Ethno Flanders, de Stage in Gooik) en als partner in crime van projecten waar we mee in geloven. Jazz&mo’ is een verhaal over jazz. Het is een blad met een groovy flow, fijne interviews, pittige columns en sterke foto’s. We vertrekken vanuit de Lage Landen, maar doen verder net zo min aan grenzen als het genre waarover we het hebben. Het blad speelt met de veelzijdigheid, de avonturen en de tendensen van jazz vandaag. Jazz&mo’ belooft haar fans zin in jazz. Om op podia te ontdekken, om naar te luisteren, om zelf te spelen!

 • Muziekmozaïek vzw, Gent
 • Type: Deeltijds
 • Deadline: 20/11/2022

Over deze job

 • Je plant en leidt de redactievergadering om de structuur en inhoud van het tijdschrift te bepalen. Op basis daarvan maak je het storyboard, verdeel je de taken en uiteindelijk brief je het geweldige team van externe redacteurs, columnisten, fotograaf en vormgevers. De uitvoering ligt vooral in de handen van dit team, jij stuurt aan. Zij kennen jouw redactierichtlijn intussen uit het hoofd. Af en toe ben jij degene die de contacten legt en je bent graag beschikbaar voor vragen vanuit het team.
 • Jij zorgt ervoor dat iedereen de deadline haalt, verzamelt alle teksten en kijkt de beelden na. Eventueel vraag je zelf beeld op.
 • Een intensief deel van je job is de tekstredactie. Je zorgt ervoor dat het tijdschrift een geheel wordt, verbetert, controleert namen en data, vult aan. Je denkt aan hoe we onze lezers kunnen inspireren om het heerlijke avontuur van de jazz nog verder te ontdekken. Het storyboard krijgt een update en wordt de enige echte leidraad voor de vormgevers. Samen beginnen jullie aan enkele correctierondes tot jij, in dialoog met de hoofdredacteur, uiteindelijk de ‘goed voor druk’ geeft.
 • Op de dag van de publicatie volg jij je checklist, je zorgt ervoor dat uitgever Muziekmozaïek kan communiceren over het nieuwe nummer en begint aan de online promo.
 • Je bent verantwoordelijk voor de sociale media en de website, die een aanvulling is op het tijdschrift. Op de website kunnen dingen die in de gedrukte Jazz&mo’ niet kunnen: recensies heet van de naald (zowel concerten als albums), video, geluid (playlists of podcasts). Je schrijft of bedenkt uiteraard niet alles zelf, maar zet aan, volgt op en publiceert.
 • Je onderhoudt de contacten met onze zeer gewaardeerde partners, je zoekt nieuwe adverteerders, houdt de mediakit bij, stelt contracten op en volgt de advertenties en mediadeals op.
 • Je volgt persberichten op en onderhoudt contacten met bands, concert- en festivalorganisatoren, persagentschappen…
 • Niet vaak, maar wel af en toe en omdat het zo geweldig leuk is, neem jij een interview voor jouw rekening. Daarnaast stel jij ook altijd enkele redactiestukken samen.
 • Je bedenkt speciallekes zoals eindejaarscadeautjes of abonnementsacties.

Bijkomende info

Gepost op 2022-10-25