Doctoraatsbursaal conservatie-restauratie en erfgoedwetenschappen

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst.

  • Universiteit Antwerpen, Antwerpen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 28/11/2022

Over deze job

De onderzoeksgroep Antwerp Cultural Heritage Sciences (ARCHES) van de Faculteit Ontwerpwetenschappen is op zoek naar een voltijdse doctoraatsbursaal in het interdisciplinaire domein van Conservatie-Restauratie en Erfgoedwetenschappen, met als focus hydrofoob en waterondoordringbaar textiel gebruikt in de toegepaste kunsten en rijtuigen van de KMKG-MRAH (15de tot de 19de eeuw)

  • Je werkt actief aan de voorbereiding en verdediging van een doctoraal proefschrift gewijd aan hydrofoob en waterondoordringbaar textiel voor de toegepaste kunsten en de rijtuigen van de 15e tot de 19e eeuw.
  • Je communiceert op een heldere manier over je onderzoeksresultaten en neemt deel aan congressen in binnen- en buitenland.
  • Je werk zal zich toespitsen op de studie van historische bronnen en het reproduceren van historische recepturen met als doel zowel het fabricageproces als de degradatieparameters te begrijpen. De verkregen inzichten en resultaten zullen getoetst worden aan historische erfgoedobjecten in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel (KMKG-MRAH).
  • Je publiceert je resultaten in WoS-tijdschriften met impactfactor.
  • Je neemt een beperkt pakket onderwijs- en onderzoeksondersteunende taken op.

Bijkomende info

Gepost op 2022-10-27