HR partner

LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. In vier steden (Brussel, Genk, Gent en Leuven) bundelt LUCA de onderwijsexpertise van vijf gerenommeerde instituten (Sint-Lukas, Narafi, C-mine, Sint-Lucas en Lemmens). Het artistiek onderzoek van LUCA is ingebed in de geassocieerde Faculteit Kunsten van de KU Leuven. Met meer dan 700 personeelsleden en 3.800 studenten is LUCA een creatieve hub voor meer dan 4.500 kunstenaars, theater- en filmmakers, designers, musici, fotografen, leraren, onderzoekers…

  • LUCA School of Arts, Leuven
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 29/11/2022

Over deze job

In deze brede rol werk je nauw samen met je 7 HR-collega’s. Het team werkt in een hybride context met een groot deel zelfregulering. Er is dus veel ruimte voor zelfstandigheid en initiatief, maar ook samenwerking en afstemming is heel belangrijk. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur algemeen beheer.

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de leidinggevenden en/of projectleiders van bepaalde diensten, opleidings- en onderzoeksentiteiten en/of grote (internationale) projecten over alle HR-gerelateerde onderwerpen en je neemt de leiding over een aantal selecties in deze entiteiten.
  • Je bent trekker van enkele HR-projecten in samenwerking met je collega’s, in functie van jouw interesses en van de actuele noden en thema’s (bijvoorbeeld diversiteit, procesoptimaliseringen, loopbaanpaden, …) en je werkt ook mee aan projecten die je collega’s trekken, in een collegiale sfeer waarbij ieders talenten en expertise aan bod komen.
  • In nauwe samenwerking met de directie en de HR-collega’s bouw je mee aan het HR-beleid van de School of Arts.
  • Je ontwikkelt kennis van de strategie en activiteiten van de organisatie en je fungeert als klankbord/coach/adviseur inzake zeer uiteenlopende vragen rond medewerkers, het functioneren van het team, HR beleid, etc.
  • Je adviseert de leidinggevenden in hun invulling van hun personeelskader zowel inhoudelijk als budgettair.
  • Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de medewerkers op het vlak van hun integratie, hun loopbaan, ontwikkeling en hun functioneren. Vragen betreffende loonadministratie en contracten dispatch je naar de HR-dossierbeheerders.
  • Je volgt de decretale regelgeving m.b.t. personeel in een School of Arts en geeft advies bij wijzigingen in betrokken wetgeving en bereidt nieuwe of vernieuwde procedures en reglementen voor.

Bijkomende info

Gepost op 2022-11-10