Inhoudelijk medewerker en assistent administratie/communicatie

De interdisciplinaire projecten van Constant raken aan verschillende artistieke domeinen waarbij gebruik van digitale media voorop staat, zoals bijvoorbeeld: audiovisuele en geluidskunst, digitale kunst, interactieve installaties, performance, grafisch ontwerp, actieve en (de)koloniale archieven, algo-literatuur, storytelling, experimenteel publiceren. De projecten nemen de vorm aan van werksessies, workshops, residenties, publicaties en tentoonstellingen. Deze verschillende situaties stellen ons in staat principes die aan de basis liggen van artistieke creatie (zoals: werkomstandigheden, gereedschappen, technologische infrastructuren, netwerken, databanken, de notie van auteurschap) te analyseren, te bespreken, ze ons anders voor te stellen en ze opnieuw uit te vinden. Deze veelzijdige aanpak komt ook tot uiting in het team, dat bestaat uit beeldende- en audiovisuele kunstenaars, schrijvers, grafisch ontwerpers, activisten, onderzoekers, programmeurs en deskundigen op het gebied van cultureel beheer.  Het meertalige en multidisciplinaire team zorgt voor een programma dat gekenmerkt wordt door veelvormigheid, heterogeniteit en nuance; ieder draagt bij naargelang ieders interesses, gevoeligheden en capaciteiten, maar zonder de hoofddoelstellingen van de vereniging uit het oog te verliezen.

  • Constant, Vereniging voor Kunst en Media, Brussel
  • Type: Deeltijds
  • Deadline: 30/11/2022

Over deze job

Constant is op zoek naar een persoon die vanuit haar.zijn artistieke experimentele digitale praktijk bijdraagt aan de ontwikkeling van het programma van Constant, en de feministische en intersectionele perspectieven die we voorstaan. Constant's werk richt zich op delen, samenwerking en kennisoverdracht, zoals bijvoorbeeld de cultuur rond Vrije Software dat kan doen.

Naast bijdragen aan het artistieke programma, ondersteunt deze persoon ook het administratieve en communicatieve werk voor de vereniging. We zijn op zoek iemand die Nederlands als moedertaal heeft, of Nederlands spreekt op een gelijkwaardig niveau. Daarnaast spreek je vlot Frans en/of Engels.

Graag ontmoeten we iemand die het belang begrijpt van het ter discussie stellen van de relatie tussen technologie en patriarchale, coloniale en kapitalistische oppressie. Je herkent je in een aantal van de onderstaande punten (we staan open voor voorstellen :-)):

  • heeft een artistieke onderzoeksgerichte praktijk; 
  • heeft technologische ervaring, gericht op samenwerking en is nieuwsgierig naar Vrije Software; 
  • is enthousiast over het ontwikkelen van originele projecten en oplossingen, met een focus op proces, documentatie, samenwerking en delen;
  • heeft ervaring in het ontwikkelen van participatieve projecten voor verschillende doelgroepen; 
  • heeft voeling met de meertalige Brusselse institutionele en artistieke context en haar uitdagingen
  • waardeert en begrijpt het belang van communicatie voor een kunsten organisatie.

Constant is op zoek naar een persoon (f/x/m) die vanaf 1 februari 2023 het huidige team 2,5 dag per week komt versterken. Wij bieden een contract van bepaalde duur (een jaar) met de mogelijkheid tot verlenging na jaarlijkse evaluatie. Constant biedt een salaris conform paritair comité 329.03, maaltijdcheques, openbaar vervoersvergoeding en een stimulerende, niet-hiërarchische werkomgeving. Je werkt volgens een flexibel schema dat gemakkelijk aansluit bij een bestaande artistieke praktijk en werkt binnen een transdisciplinair netwerk in Brussel, België en elders.

Bijkomende info

Gepost op 2022-10-28