Jobstudent collectieregistratie

Erfgoedcel Zuidrand is een samenwerkingsverband rond cultureel erfgoed tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) met steun van de Vlaamse overheid. Erfgoedcel Zuidrand zet zich in voor het cultureel erfgoed in de streek. Cultureel erfgoed is zowel tastbaar (roerend) als minder tastbaar (immaterieel) erfgoed. Denk aan kunstwerken, gebruiksvoorwerpen, archiefmateriaal, documenten… maar even goed tradities, rituelen, ambachten, streekgerechten, dialecten en volksliedjes.

  • Erfgoedcel Zuidrand, Mortsel
  • Type: Bijzonder statuut
  • Deadline: 6/6/2022

Over deze job

Erfgoedcel Zuidrand is van start gegaan met de ondersteuning van een inhaalbeweging collectieregistratie bij de Mortselse Heemkundige Kring in het kader van een collectiebeleidstraject en verhuis van de collectie. We focussen ons bij deze inhaalbeweging op de registratie van de heemkundige objectcollectie. Door minimale registratiegegevens (digitaal) te registreren, is er meteen ook een stevige basis om de erfgoedwaarde van de collectie verder te verkennen.

Je werkt mee aan de registratie van de objectcollectie van de Mortselse Heemkundige Kring door:

  • Het beschrijven van collectiestukken aan de hand van vooropgestelde richtlijnen. Op basis van je kennis en interesse krijg je een eigen deelcollectie toegewezen.
  • Het aanbrengen van inventarisnummers.

Bijkomende info

Gepost op 2022-05-02