Medewerker eindredactie & helpdesk

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten we het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van adviesvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit ruim 60 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 8/1/2023

Over deze job

Als medewerker van onze helpdesk spendeer je ongeveer de helft van je tijd aan het beantwoorden van gebruikersvragen. Leerkrachten of leerlingen die hulp nodig hebben bij het gebruiken van ons platform? Jij toont ze met plezier de weg.

Tijdens een intensieve inloopperiode ga je daarnaast aan de slag met het audiovisueel materiaal op ons onderwijsplatform en creƫer je content (zoals thematische collecties, begeleidende teksten en metadata) op maat van de klas. Eens je dit in de vingers hebt, zet je als eindredacteur je verworven kennis vooral in om feedback te geven op het harde werk van je collega-redacteurs.

Tot slot gebruik je je gezond verstand en analytische geest om een oogje in het zeil te houden op het vlak van rapportering. Om de gebruikers van ons onderwijsplatform beter te begrijpen, zijn we volop rapporten en dashboards aan het uitbouwen. Jij ondersteunt de eindverantwoordelijke bij de opvolging: je houdt de boel draaiende, valideert de opgeleverde rapporten en pluist bij problemen uit waar de kink in de kabel zit.

Bijkomende info

Gepost op 2022-11-22