Onafhankelijk lid raad van bestuur

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 60 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Bijzonder statuut
  • Deadline: 10/2/2023

Over deze job

Meemoo zoekt een enthousiaste en gedreven bestuurder (m/v/x) om zijn raad van bestuur te versterken. Open oproep tot kandidaatstelling.

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo de schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Zo brengt meemoo het verleden tot leven en maakt het klaar voor morgen, stelt het digitaal veilig en maakt het toegankelijk en bruikbaar. Concreet digitaliseert en archiveert meemoo Vlaams (audiovisueel) materiaal voor meer dan 160 organisaties. Op hetarchief.be doorzoek je beschrijvingen van meer dan 1 miljoen audiovisuele items van deze partners en op artinflanders.be download je foto’s van kunstwerken uit Vlaamse collecties in hoge kwaliteit. Leerkrachten, leerkrachten in opleiding en leerlingen secundair kunnen terecht op Het Archief voor Onderwijs, waar ze audio-en videomateriaal vinden om te gebruiken in de klas. Meemoo ondersteunt ook organisaties en kunstenaars met raad en daad, bijvoorbeeld via kennisplatformen zoals CEST en TRACKS, door samen te werken in projecten en door meer dan 300 praktijkvragen per jaar te beantwoorden.
Conform zijn statuten wil meemoo de raad van bestuur uitbreiden met een onafhankelijk bestuurder.

Bijkomende info

Gepost op 2022-12-19