Projectmedewerker nAFFt

Vzw AFF is een in de regio geëngageerde sleutelspeler in de presentatie en ondersteuning van binnen- en buitenlands muzikaal talent. AFF is artistiek uitdagend en neemt met zijn doorgedreven programmatie van avontuurlijke geluiden uit de marge een unieke positie in het kunstenlandschap in. Het ankerpunt is het Absolutely Free Festival dat jaarlijks het eerste weekend van augustus plaatsvindt op de voormalige mijnsite C-mine in Genk. AFF is (muzikaal) open minded, focust op avontuurlijke geluiden en laat bewust een groot licht schijnen op de artiesten en de geluiden van morgen. Naast de artistieke presentatie en ondersteuning bestaat het DNA van AFF als sociaal geëngageerde organisatie uit participatie (laagdrempeligheid), duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

  • Absolutely Free Festival, Genk
  • Type: Deeltijds
  • Deadline: 30/11/2022

Over deze job

Via het nAFFt-project wil AFF kwetsbare jongeren, m.n. anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen, een springplank bieden naar een job in de evenementen- en of cultuursector.

Jouw hoofdtaak bestaat uit het begeleiden van een groep van een tiental anderstalige jongeren van 18-26 jaar:

  • Je bent een verbinder: je zorgt ervoor dat individuen met verschillende achtergronden een groep vormen
  • Je bent een geboren trekker van de groep
  • Je stippelt individuele groeitrajecten uit voor de jongeren en stelt deze wekelijks bij indien nodig
  • Je biedt een aangenaam en veilig werkkader en waakt over het psychosociaal welzijn van deze jongeren
  • Je maakt de jongeren warm voor de sector door ze kennis te laten maken met verschillende aspecten van de festival- en concertwerking
  • Ook tijdens de concerten en festivals ben je ter plaatse voor een praktische begeleiding van de
  • jongeren en een gemakkelijke integratie in de groep

Daarnaast leg je gemakkelijk contact met relevante partners en breid je het bestaande netwerk verder uit. Je coördineert bestaande en nieuwe samenwerkingen met verschillende partijen. Hiervoor verplaats je je vooral binnen Limburg, met als uitvalsbasis ons kantoor te Genk.

Het team bestaat momenteel uit 1 enthousiaste collega: de Algemeen coördinator van AFF. Met hem werk je nauw samen. Hij begeleidt je in je groeitraject en je lopende projecten. Jij documenteert de lopende projecten en rapporteert hierover bij deze collega.

Het project nAFFt is een aanvulling op AFF’s uitgebreide vrijwilligerswerking. Jij werkt samen met én ondersteunt mee de vrijwilligers die AFF rijk is en de festival- en concertwerking vormgeven.

Bijkomende info

Gepost op 2022-11-09