Stagiair communicatie en pers

Kunstenfestivaldesarts is een internationaal kunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater, performance, dans en bij uitbreiding film en beeldende kunst. Al deze disciplines hebben een belangrijk aspect met elkaar gemeen: hun live uitvoering en beleving. Het festival verkent hybride en eigenzinnige kunstvormen en probeert zo een antwoord te bieden op enkele fundamentele vragen. Wat kan liveness op een podium vandaag betekenen? Wie of wat wordt er gerepresenteerd? Wie mag toekijken en ervaart het moment live? Kunstenfestivaldesarts vindt elk jaar plaats in mei en duurt drie weken. Het veelzijdige programma wordt in niet minder dan twintig culturele centra getoond, alsook in verschillende publieke ruimtes. Het festival is nomadisch: de samenwerking met diverse partners is essentieel en het resultaat van een voortdurende dialoog. Samen realiseren we uitzonderlijke artistieke projecten, bestemd voor een publiek dat verlangt naar uitdaging en verruiming. Kunstenfestivaldesarts vindt plaats in Brussel, een stad met diverse gemeenschappen. Door in contact te treden met de inwoner·sters zorgt het festival voor een nieuwe manier om de specifieke geografie van de Belgische en Europese hoofdstad te beleven en om haar territoriale, taalkundige en culturele verschillen te overbruggen. Het festival stimuleert debat en diepgaande gesprekken. Kunstenfestivaldesarts geeft ook onderdak aan de Free School, een school waar artistieke praktijken, kennis en reflecties gedeeld kunnen worden. De Free School wil een antwoord zijn op de cruciale vraag: als we vandaag een nieuwe school zouden oprichten, waaruit zou het curriculum dan bestaan en voor wie zou het bedoeld zijn? Alle Free School activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor een breed scala aan deelnemer·sters. De volgende editie van het festival vindt plaats van 11 mei tot 3 juni 2023.

 • Kunstenfestvaldesarts, Brussel
 • Type: Stage
 • Deadline: 12/11/2022

Over deze job

Ben je op zoek naar een boeiende, dynamische stage bij een Brussels festival met internationale uitstraling? Heb je zin om het festival achter de schermen mee te maken? We zijn op zoek naar een stagiair·e communicatie & pers van maart tot juni (voorbereiding & festivalperiode), waarbij je deel zal uitmaken van het communicatieteam.

Kunstenfestivaldesarts is een internationaal kunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater, performance, dans en bij uitbreiding film en beeldende kunst. Al deze disciplines hebben één belangrijk aspect met elkaar gemeen: hun live uitvoering en beleving. Het festival verkent hybride en eigenzinnige kunstvormen. Het festival vindt elk jaar plaats in Brussel in mei en duurt drie weken. Het veelzijdige programma wordt in niet minder dan twintig culturele centra getoond, alsook in verschillende publieke ruimtes. In 2023 vindt het festival plaats van 11 mei t.e.m. 3 juni.

Duur van de stage: ongeveer 4 maanden, van begin maart (flexibele startdatum) tot 9 juni 2023.

Taakomschrijving:

 • Je neemt deel aan de organisatie van de persconferentie en PR-evenementen;
 • Je helpt bij het opzetten en onderhouden van de mediapartnerschappen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van de partners op de festivallocaties;
 • Je verzamelt persartikels en beheert het persoverzicht van het festival;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de planning voor de affiche en andere promotionele activiteiten (flyering, posters, …);
 • Je helpt mee met het publiek te verwelkomen tijdens het festival. Je taken kunnen variëren, afhankelijk van de planning en je interesses.

Profiel:

 • Je bent masterstudent·e of afgestudeerd in cultuurmanagement, podiumkunsten of communicatie;
 • Je hebt erg goede schrijfvaardigheden in het Nederlands (of in het Frans);
 • Je hebt minstens een basiskennis van het Nederlands, het Frans en het Engels;
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, je bent vindingrijk en georganiseerd, je werkt graag in teamverband en je kan zelfstandig werken;
 • Je kan je voor 100% inzetten tijdens het festival (dagen, avonden, weekends tussen 11 mei en 3 juni);
 • Je kent de stad Brussel en haar culturele aanbod goed;
 • Je bent vertrouwd met basis informaticatools (Word, Excel, Outlook, …).

Bijkomende info

 • Wij bieden de mogelijkheid om een stage te volgen bij een festival met een internationale uitstraling, en om zich te familiariseren met het Brusselse en internationale artistieke landschap. Je werkt in een jonge, tweetalige, dynamische en stimulerende omgeving in het hart van het oude Brussel, met een kleine financiële vergoeding tijdens het festival.
 • Interesse? Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar Mathilde Schmetz mathilde(a)kfda.be
 • Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht gender, seksuele geaardheid, afkomst, geloof, leeftijd of handicap.

Gepost op 2022-09-15