Vrijwilliger bij Pulse Transitienetwerk vzw

Pulse Transitienetwerk Cultuur, Jeugd en Media gelooft dat ‘cultuur’ een motor is voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het verbindt een 1000-tal culturele, jeugd- en media-organisaties en mensen die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidige samenlevingsmodel.

  • Pulse Transitienetwerk vzw, Brussel
  • Type: Vrijwilligerswerk
  • Deadline: 21/11/2022

Over deze job

Verandering bekomen we samen door elkaar te inspireren. Door ideeën, verhalen en goede praktijken in ons netwerk en daarbuiten te delen, proberen we de vlam aan te wakkeren en door te geven. Die verhalen verzamelen we in een gloednieuwe databank op onze website en zijn vaak zeer uiteenlopend: van lokale ruilhandel tot circusartiesten, van bomen voor veerkracht tot een muziekclub die zorgzaam omgaat met de ecologische voetafdruk.

Om die databank aan te vullen, zoeken we vrijwilligers die in overleg met ons en de vrijwilligersredactie inspirerende verhalen sprokkelen en gewapend met pen, papier, micro, camera en aanverwanten in beeld of tekst gieten.

Wat ga jij doen?

  • Een aantal van de taken kunnen zijn: op locatie gaan binnen ons netwerk of bij aanverwanten, interviews, artikels en/of reportages maken (kan ook digitaal), sfeerbeelden maken, enzovoort.
  • Tijdens een eerste verkennend gesprek stemmen we onze wensen en noden op elkaar af. We laten daarbij voldoende ruimte voor experiment en stellen een pakket samen op maat van jouw vaardigheden. Er zijn al heel veel goede praktijken die we zelf in kaart brachten en die een reportage verdienen, je hoeft dus niet per se zelf op zoek te gaan.

Bijkomende info

Gepost op 2022-09-21