Vrijwilligerscoördinator

Het Bos is een veelzijdig jeugd- en kunstenhuis met een hyperactief programma met filmavonden, concerten, tentoonstellingen, lezingen, videoclips, feestjes, festivals, ateliers en workshops.

 • Het Bos, Antwerpen
 • Type: Deeltijds
 • Deadline: 14/10/2022

Over deze job

Om de tijd dat jongeren, bezoekers en kunstenaars hier in huis doorbrengen zo fijn mogelijk te maken, zijn we op zoek naar een coördinator die productie en publiekswerking in goede banen kan leiden.

Jij wordt de aandrijver van een gastvrije, kwaliteitsvolle, performante en coachende publieks- en vrijwilligerswerking van Het Bos. Hiervoor werk je nauw samen met de andere teams en een enthousiaste ploeg van vrijwilligers. Samen werken we aan een open huis dat gekend is om haar gastvrij onthaal en programma.

Het Bos groeit en bloeit bij de gratie van een groep groothartige vrijwilligers. Zij helpen bij onze bar en publieksonthaal, schrijven voor de redactie van ons online ‘magazine’, koken voor artiesten, trekken door de stad met posters en flyers, begeleiden workshops bij Boslabs, maken foto’s, assisteren onze techniekers en doen nog zoveel meer. Wij willen voor hen een warm en woelig nest zijn waarin ruimte is voor eigen initiatief, voor technisch onderricht en eeuwigdurende vriendschap.

 • Je hebt aandacht voor verbondenheid met en betrokkenheid van vrijwilligers bij Het Bos, zodat zij zich hier thuis/goed voelen.
 • Samen met de andere teams en je ploeg vrijwilligers sta je in voor een kwalitatieve en warme ontvangst van kunstenaars, partners en bezoekers. Je bent de kapitein van het onthaal, de ticketing en de signalisatie in huis.
 • Je houdt het overzicht zodat de productieplanning in goede banen wordt geleid. Je maakt deel uit van het team publiek en zorgt voor het nodige overleg en instrumenten om een vlotte planning mogelijk te maken.
 • Je zorgt voor een brede en inclusieve werving van vrijwilligers. Je coördineert deze werking en je hebt daarbij aandacht voor talentontwikkeling, coaching en vorming. Dankzij jouw enthousiasme groeit deze groep elk jaar.
 • Je denkt mee na over een duurzaam onthaal- en publieksbeleid met aandacht voor initiatieven en instrumenten om een safe space beleid te installeren en een veilig en bruisend nachtleven te kunnen garanderen.
 • Je zet de diverse talenten van de vrijwilligers in en biedt hen mogelijkheden om deze verder te ontwikkelen door hen actief te verbinden aan het huis; fotografie, video, redactie, onthaal, een programma en een magazine gemaakt voor en door vrijwilligers, …
 • Je houdt de vinger aan de pols bij de uitvoering en draait op regelmatige basis mee bij producties Je bent hét aanspreekpunt en verantwoordelijk voor communicatie naar alle vrijwilligers (door o.a. een maandelijkse nieuwsbrief). Je bent dan ook de verbindende factor tussen vrijwilligers en de rest van het Bosteam.
 • Je denkt mee na over de toekomst: hoe blijft de vrijwilligerswerking aantrekkelijk en welke initiatieven zijn nodig om jongeren te motiveren en te laten doorgroeien?
 • Je staat in voor de voorbereiding en organisatie van de activiteiten voor de vrijwilligers zoals het vrijwilligersfeest, inspiratie-uitstappen of groepsmomenten en faciliteert inspraak in het programma van Het Bos.

Bijkomende info

Gepost op 2022-09-08