Deskundige (online) communicatie

C-mine is sinds 2010 actief als aantrekkingspool voor kunstenaars, onderzoekers, ondernemers, studenten, bewoners en bezoekers. Een creatieve plek voor artistiek talent, geclusterd op een unieke voormalige mijnsite in Winterslag te Genk. C-mine ontwikkelt een jaarrond, multidisciplinair artistiek programma onder de noemer radicaal cité en internationale top. C-mine wil de subculturen en de bruisende energie van de Genkse wijken erkennen en tegelijkertijd de schijnwerpers richten op internationale toptalenten. Het programma is zorgvuldig gestructureerd rond 5 labels die de verscheidenheid van de hedendaagse cultuur omarmen: PLAY, HOST, MUSIC, WORDS en DESIGN. Het erfgoed van de site loopt als een rode draad doorheen dit programma. Geïnspireerd door het verleden verbeeldt C-mine de toekomst. Met o.a. internationale designtentoonstellingen, C-mine expeditie en een breed gamma aan activiteiten die bezoekers onderdompelen in de wondere wereld van Genk als hedendaagse stad en voormalig epicentrum van 3 steenkoolmijnen.

  • C-mine - Stad Genk, Genk
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 1/10/2023

Over deze job

Je maakt deel uit van het team communicatie en werkt hierbij nauw samen met en rapporteert aan de coördinator communicatie, onder de eindverantwoordelijkheid van de Directeur Intendant van C-mine. Daarnaast werk je ook nauw samen met de verschillende curatoren van C-mine om het diverse aanbod te vermarkten. Je wordt op verscheidene vlakken professioneel ondersteund door het voltallige, enthousiaste C-mine team.

Je werkt als medewerker communicatie met focus op de online communicatie. Als levendige site gaan vanuit C-mine dagelijks verhalen naar buiten. De hoeveelheid van boodschappen die verspreid moet worden is groot; naast de algemene branding van C-mine is heel wat communicatie en promotie gericht op actieve publiekswerving voor zeer diverse doelgroepen. Het programma van wekelijkse voorstellingen en events vergt voortdurende communicatie. Daarnaast organiseert C-mine regelmatig grotere projecten en tentoonstellingen die een geheel eigen, alsook internationale, communicatie & promotie vergen.

  • Het bedenken en realiseren van de online communicatiestrategie van C-mine: De online communicatiekanalen die C-mine dagelijks inzet zijn van cruciaal belang voor het maximale bereik van de diverse bezoekersprofielen en dit zowel in lokale als internationale context. Dit vergt een duidelijke strategie en voortdurende flexibiliteit.
  • Meewerken aan de offline communicatie van C-mine en bijdragen aan een levende, artistieke site: Naast de focus op digitale communicatie draai je mee in het team en neem je daarin ook algemene taken op, zowel m.b.t. offline communicatie als de algemene werking van de dienst.

Bijkomende info

Gepost op 2023-09-11