Eventcoördinator toerisme en erfgoed

De dienst evenementen behoort tot de afdeling Mens en is verantwoordelijk voor de organisatie van eigen publieksgerichte evenementen, ondersteuning en verwerking van aanvragen voor evenementen van verenigingen en andere organisatoren, jeugdbeleid, toerisme & erfgoed en citymarketing.

  • Gemeente Overijse, Overijse
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 6/12/2023

Over deze job

  • Als medewerker van de dienst evenementen ben je verantwoordelijk voor de invulling, organisatie en coördinatie van het bezoekerscentrum Dru!f.  Je stuurt een groep van vrijwillige Toeristische Onthaal Ambassadeurs (TOA’s) en gidsen aan die het bezoekerscentrum bemannen van april tot en met oktober. Je organiseert op regelmatige basis toeristische activiteiten en wandelingen. Je ontwikkelt (nieuwe) toeristische producten en communiceert hierover in samenwerking met de dienst communicatie.
  • Je volgt de beleidsmatige zaken op rond toerisme en erfgoed en staat onder meer in voor de organisatie van A tot Z van de Openmonumentendag en Erfgoeddag. Je bent het aanspreekpunt en onderhoudt de banden met partners als Toerisme Vlaams Brabant,  onze serristen, de heemkundige kring, De Reuzen, 3W Plus, Druivenambassadeurs, Toerismeraad etc.
  • Je werkt mee in de organisatie van de Druivenfeesten en staat onder meer in voor de organisatie van de folkloristische stoet, de druivententoonstelling, de verkiezing van de Druivenbambassadeurs etc.

Bijkomende info

Gepost op 2023-11-08