Lichttechnieker/regisseur

Chris Pype, licht is reeds meer dan 20 jaar gespecialiseerd in lichtregie voor musea, tentoonstellingen en kunstgalerijen, het opmaken van masterplannen verlichting voor de (her)inrichting van musea en de realisatie van lichtobjecten voor kunstenaars. Daarnaast staan we ook in voor het onderhoud en het opwaarderen van deze verlichtingsinstallaties. Door onze ervaring met talloze locaties en een grote diversiteit aan systemen, onze uitgebreide kennis van het marktaanbod en voortdurende prospecties in binnen- en buitenland, heeft Chris Pype, licht een unieke positie verworven binnen de sector en dit tot ver buiten de landsgrenzen. Tot onze vaste klanten horen o.a. Axel Vervoordt, STAM, MoMu, M HKA, FOMU, de Brugse en Brusselse musea, WIELS, ARGOS, Rijksmuseum voor Oudheden Leiden, Museo Egizio, Biennale Venetiƫ...

  • Chris Pype, licht, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 31/10/2023

Over deze job

Wij zijn een snelgroeiend bedrijf en zijn dringend op zoek naar een lichttechnieker – met doorgroeimogelijkheid tot lichtregisseur – om ons huidige team te versterken.

Als lichtregisseur sta je in voor het uitlichten van tentoonsellingen, galerijen, musea en exporuimtes en bouw je ter plaatse de (tijdelijke) lichtinfrastructuur op. Bij kleine projecten werk je zelfstandig, bij grotere projecten werk je in team. Per project werken wij met een projectverantwoordelijke uit het team. Hierbij neem je de briefing op van en blijf je in nauw overleg met de productiemanager, ben je het aanspreekpunt voor de klant en voor het team, leid je de werken in goede banen, werk je zelf ook mee en bewaar je het overzicht. Daarnaast ben je ook samen met de rest van het team verantwoordelijk voor de goede werking van het atelier alsook voor het onderhoud, de orde en netheid van het atelier en het wagenpark. In het begin zal de job voornamelijk bestaan uit het voorbereidende werk en opbouw, gaandeweg leer je het verlichtingsmateriaal op de werkvloer kennen en leer je van je collega-lichtregisseurs de kneepjes van het vak.

Bijkomende info

Gepost op 2023-09-07