Medewerker collectiebeheer

Kunst in Huis, dat is een collectie van zo’n 5000 werken van 400 actuele kunstenaars die wonen of werken in Vlaanderen en Brussel. Kunst in Huis is ambassadeur van artistiek talent. Kunst in Huis wil beginnende, jonge of (her)startende kunstenaars de kans bieden hun eerste stappen te zetten naar een professionele loopbaan, alternatieve toonkansen bieden en helpen bij de uitbouw van een netwerk. Het Kunst in Huis-publiek bestaat uit een breed spectrum van verschillende doelgroepen. Kunst in Huis leidt kunstverkenners en beginnende kunstliefhebbers toe tot een toegankelijke en brede collectie en moedigt kunstkenners, kunstverzamelaars en kunstkopers aan te investeren in de nieuwe generatie kunstenaars. Kunst in Huis zet in op een professionele uitleen- en verkoopcollectie van hedendaagse beeldende kunst, die permanent in beweging is, waar (her)startende kunstenaars doorstromen naar professionele kansen. Een collectie die toegankelijk én kwalitatief hoogstaand is, die deel uitmaakt van het dagelijkse leven thuis en op de werkvloer en zich richt tot een breed publiek. Kunst in Huis heeft vijf filialen waar je kan inschrijven, kiezen, reserveren, ruilen en kopen. Je vindt ons in Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk en Leuven. Wie kunst cadeau wil doen aan anderen, kan er terecht om een kunstcheque te kopen. Kunst in Huis biedt ook een service op maat voor bedrijven, inclusief plaatsbezoek, artistiek advies en plaatsing. Het hoofdkantoor van Kunst in Huis bevindt zich in Brussel.

 • Kunst in Huis, Brussel
 • Type: Deeltijds
 • Deadline: 30/6/2023

Over deze job

 • Je volgt alle processen op die bij collectiebeheer en -behoud komen kijken: registratie, documentatie en archief, ontsluiting, bewaring, fotografie, art handling, transport, depotbeheer, schade, restauratie…
 • Je registreert de collectie en maakt ze vindbaar voor interne medewerkers en publiek. Je werkt mee aan de iconografische en fotografische werking van de collectie. Je onderhoudt de geregistreerde gegevens en volgt de reis van het kunstwerk van depot tot klant en terug nauwgezet op.
 • Je ondersteunt de verdere ontwikkeling van de digitale catalogus.
 • Je begeleidt mee het transportproces van de kunstwerken en begeleidt de art handler in het klaarmaken van de collectie voor transport.
 • Daarnaast ben je ook zelf inzetbaar als art handler voor onze bedrijfsklanten en bent wat dat betreft verantwoordelijk voor transport, levering en plaatsing van de werken.
 • Je onderhoudt het classificatiesysteem in het depot en samen met de art handler zorg je voor het opbergen en terugplaatsen van kunstwerken.
 • Je bent in staat zelf herstellingen en/of restauraties uit te voeren.
 • Je verzorgt de technische uitwerking van diverse projecten binnen de organisatie.
 • Je ondersteunt de administratieve en boekhoudkundige processen die bij collectiebeheer komen kijken. Je volgt de administratieve afhandeling van de opname van kunstwerken in collectie op, in samenwerking met het team en de externe partijen die bij dit proces betrokken zijn (verzekering, kunstenaars, boekhouding, verzekering, restauratoren…)

Bijkomende info

Gepost op 2023-05-15