Stagiair erfgoeddag

Erfgoedcel Brugge is er voor iedereen die wil samenwerken rond Brugs cultureel erfgoed. Daarbij horen zowel roerend als immaterieel erfgoed.

  • Erfgoedcel Brugge, Brugge
  • Type: Beroepsinlevingsstage (BIS)
  • Deadline: 23/9/2023

Over deze job

Tijdens je stage werk je mee aan de projectwerking rond Erfgoeddag 2024 (op zondag 21 april 2024). Met het centrale thema “Thuis” zoeken we volgend jaar wat het betekent om een ‘thuis’ te hebben, zowel vroeger als nu. Waarvan krijg je een thuisgevoel? Vind je een thuis in een woonboot, een stenen huis, een tent of nog ergens anders? Wat heb je nodig om van een huis een thuis te maken? Wat betekent het om thuisloos te zijn? Je biedt ook ondersteuning bij het onderwijsprogramma voor scholen en werkt mee aan de evaluatie van deze editie.

  • Programma: Je staat samen met je stagebegeleider en coördinator van Erfgoeddag Brugge in voor de samenstelling van het Brugse Erfgoeddag-programma. Je begeleidt en ondersteunt deelnemende organisaties bij de inschrijving en uitwerking van hun activiteit en zorgt voor een duidelijke communicatie en briefing naar hen toe in de aanloop naar het evenement.
  • Communicatie: Je draagt bij tot de communicatie rond Erfgoeddag 2024 naar het brede publiek, zowel digitaal als op papier. Je zorgt er samen met het team van de erfgoedcel voor dat het Erfgoeddagprogramma via onze website, sociale media en nieuwsbrieven verspreid wordt en stelt het lokale promotiemateriaal samen. Dat betekent teksten schrijven, fotomateriaal bij de partners verzamelen, contact houden met vormgever en drukker, drukproeven nalezen, distributie… Via artikels voor verschillende doelgroepen en kanalen plaats je Erfgoeddag in Brugge zo sterk mogelijk in de kijker.
  • Ondersteuning voor scholen: Je ondersteunt de consulent erfgoededucatie bij de uitbouw van een onderwijsprogramma voor scholen n.a.v. Erfgoeddag samen met enkele Brugse erfgoedpartners.
  • Evaluatie: Je verzamelt feedback bij het publiek, de collega’s en in Brugse scholen over deze editie van Erfgoeddag. Je maakt een evaluatierapport op, dat je afstemt met het team van Erfgoedcel Brugge en doet samen met de collega’s aanbevelingen voor toekomstige edities.

Bijkomende info

Gepost op 2023-08-29