Stagiair regie en productie tentoonstellingen

Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis. Sinds 2015 omvat de collectie van het museum, The Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu. Naast deze collectie opende het museum in september 2020 Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis. Verrijkt door een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussel ook andere gebieden van designcreatie en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven. Door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen.

  • Design Museum Brussels, Brussel
  • Type: Stage
  • Deadline: 5/12/2023

Over deze job

De stagiair staat in direct contact met de exhibition manager en helpt haar bij haar taken met betrekking tot de voorbereiding en productie van tentoonstellingen:

  • Meewerken aan de logistiek van de tentoonstelling (updaten van lijsten met stukken, corrigeren van teksten en cartels, verzamelen en ordenen van documentatie,…)
  • Helpen bij opbouw en afbouw van tentoonstellingen (vervoer en verplaatsen van tentoongestelde stukken, opvolgen van werkzaamheden, belichting van tentoongestelde stukken, algemeen onderhoud van tentoonstellingsruimten)

Bijkomende info

Gepost op 2023-11-14