Zakelijke medewerker

Platform-K is als danscompagnie productioneel en opleidend actief. We maken professionele dansproducties met dansers met en zonder handicap. Zo vullen we mee een blinde vlek in het Vlaamse podium- en kunstenlandschap. Onze intensieve en professionele dansopleiding geeft personen met een beperking de kans om dansdromen te vervullen. In onze Gentse en Brusselse danswerkplekken begeleiden we op weekbasis dansers met een beperking in het vinden van hun techniciteit en eigenheid als danser. Ze worden begeleid in het onderzoeken van de eigen artisticiteit, het maken van producties en het meedraaien met choreografen. Deze groep vormt onze inclusieve danscompagnie. Platform-K werkt ook aan de brede bewustwording rond en erkenning van inclusieve dans en haar methodes, via laagdrempelige danstrajecten in samenwerking met het danseducatieve veld (o.a. met WISPER en Danspunt). Platform-K is een groeiende organisatie. Na vijftien jaar in het veld hebben we een duidelijke plaats in het Vlaamse culturele landschap, en die plaats breidt deze zichzelf organisch uit. Samenwerkingen met professionele makers en organisaties als Michiel Vandevelde, Lisi Esteras of NTGent doen onze werking in het kunstenveld vertakken tot ver buiten de danswerkplek. In 2022 breidden we onze Gentse danswerkplek uit met een satellietwerking in Brussel bij P.A.R.T.S. en ROSAS. Voorstellingen als The Goldberg Variations (2020) reizen steeds vaker het continent rond. Vandaag zijn we huisartiest bij Kunstencentrum VIERNULVIER, waar we ook onze administratieve werking organiseren.

 • Platform-K, Gent
 • Type: Deeltijds
 • Deadline: 9/4/2023

Over deze job

 • Je vertaalt de artistieke visie en plannen van Platform-K in concrete cijfers.
 • Je staat in voor de personeelsadministratie van (freelance) kunstenaars en staat hiervoor in verbinding met de administratieve medewerkers van Konekt Group.
 • Je maakt contracten op rond verkoop van voorstellingen en volgt de inkomsten en uitgaven op.
 • Je bekijkt de mogelijkheden rond verzekeringen en budgetten. Je maakt de begrotingen en afrekeningen op en houdt de budgetten per project in de gaten.
 • Je staat in voor de touradministratie. Platform-K stuurt regelmatig dansers en producties op tour in binnen- en buitenland.
 • Je staat in voor de fondsenwerving. Je houdt steeds mogelijke financiĆ«le strategieĆ«n in het oog en voert deze ook planmatig uit.
 • Je bent, samen met de artistiek leider, spreekbuis voor de organisatie in overlegorganen van de sector.
 • Je optimaliseert bestaande processen en systemen die passen bij de werking.
 • Je werkt mee aan een systeem voor de personeelsadministratie van personen met en zonder handicap binnen Konekt Group.

Uiteraard sta je hier niet alleen voor. Je werkt nauw samen met de artistiek leider van Platform-K. Je rapporteert en overlegt rechtstreeks aan/met de zakelijk directeur van Konekt Group. Je kan ook rekenen op coaching en ondersteuning van het zakelijk team van VIERNULVIER.

Bijkomende info

Gepost op 2023-02-28