Assistent-curator hedendaagse kunst

M, dat is een heel korte naam voor een niet-zo-gewoon museum in het hartje van Leuven. Want in de rijke collectie van M zijn zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars thuis. Je vindt er een unieke mix van zowel oude en hedendaagse kunst: schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video en film. En ook het museumgebouw, ontworpen door Stéphane Beel, doet vroeger en nu versmelten: historische panden lopen naadloos over in strakke, hedendaagse architectuur. M is een boeiende ontmoetingsplek waar voor iedereen iets te beleven valt. Je ontdekt er elke keer nieuwe perspectieven op kunst en de wereld. Via tijdelijke tentoonstellingen, verrassende collectiepresentaties, maar ook lezingen, rondleidingen, workshops, festivals en congressen. M heeft de afgelopen jaren zijn stempel gedrukt op het Vlaamse museumlandschap en bouwt verder aan zijn internationale ambities. De afdeling Hedendaagse Kunst zoekt nu versterking om haar ambitieuze plannen verder waar te maken.

  • M Leuven, Leuven
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 21/4/2024

Over deze job

Je draagt bij aan het inhoudelijk programma van de afdeling Hedendaagse Kunst. Je werkt onder leiding van het Diensthoofd Tentoonstellingen Hedendaagse Kunst, en werkt nauw samen met de curatoren en collega’s van de verschillende afdelingen. Hedendaagse kunst is je passie, en die passie zet je in om het kunstenprogramma verder te ontwikkelen. Dat doe je met oog voor de transhistorische en transdisciplinaire focus van het museum.

Je assisteert de curatoren bij de inhoudelijke uitwerking van tentoonstellingen en publicaties, en komt zelf ook met ideeën voor kunstenprogramma. Je wil je verdiepen in de hedendaagse kunstcollectie van M en er projecten rond opzetten. Je draagt ook bij aan de invulling van het Denkvoer-programma van lezingen, films en andere inhoudelijke verdieping rond het programma van M.

Bijkomende info

Gepost op 2024-03-22